Pontokat hullajtottak a feröeri szélben a „nem elég jó” magyarok

Pontokat hullajtottak a feröeri szélben a „nem elég jó” magyarok

Mindent megpróbáltunk, de nem voltunk elég jók” – összegzett kedden késő este Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután tanítványai gól nélküli döntetlent játszottak a Feröer-szigeteken a világbajnoki selejtezősorozat első fordulójában.

1fermagy_b

Az első tíz percben egyértelműen a magyarok irányították a játékot, de helyzetig nem jutottak. Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, ráadásul az első félidőben az erős szél által támogatott hazaiak előtt adódtak lehetőségek és ígéretes lövőhelyzetek, ennek nyomán a kapusok közül csak Gulácsinak volt dolga az MTI beszámolója szerint. Bernd Storck szövetségi kapitány játékosainak láthatóan gondot okozott a vizes műfű, rendkívül nehezen tudtak ritmust váltani, vagy éppen fordulni, így nem tudtak mezőnyfölényt kiharcolni.

Még félóra sem telt el a meccsből, amikor kényszerű csere révén Szalai állt Priskin helyére, de ettől némileg veszélyesebb lett a magyar csapat játéka, a Hoffenheim csatára kétszer is helyzetbe került, de a kaput nem találta el egyik alkalommal sem. Az első kaput eltaláló magyar lövésre 40. percig kellett várni. A folytatás feröeri helyzettel indult, ezután viszont ismét a magyar csapat percei következtek – komoly lehetőség nélkül. A 60. perctől viszont a hazaiak akár el is dönthették volna a találkozót, többször is helyzetbe kerültek, de egyszer sem találták el a kaput, így a magyarok megúszták ezt a periódust.

A hajrában ismét többet volt a labda a magyaroknál, de játékosok továbbra sem tudtak alkalmazkodni a körülményekhez, sem a csúszós talajhoz, sem a viharos szélhez, így nem találták riválisuk ellenszerét. Az utolsó percekben mindkét gárdának szerencséje volt, hogy elkerülte a kapott gólt, a magyarokat a kapufa mentette meg, de a feröeriek kapuja előtt is óriási ziccer adódott, amelyben kisebb tűzijáték alakult ki – eredménytelenül. Összességében egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni huzamosabb ideig, így igazságos döntetlennel zárult az összecsapás.

1fermagy1_b

„Ha megnézzük a mérkőzést, öt perccel a vége előtt volt egy nagy helyzetünk, de nem tudtuk a kapuba lőni a labdát – mondta Bernd Storck. – Nem játszottunk jól. Bár többnyire nálunk volt a labda, nem tudtuk keresztülvinni az akaratunkat.” A német szakember szerint néhány játékosnál még hiányzik a ritmus. „A szezon elején vagyunk, nem futballoztunk olyan biztonsággal, mint a múltban. Ezen még dolgozni kell. Vannak, akik még nem játszottak a klubjukban ebben a szezonban, csak edzettek, tehát hiányzik a meccsrutin. Az akciók végén nem sikerültek a mélységi passzok. Sokat kell dolgoznunk” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

„Svájc ellen már több játékos léphet pályára meccsrutinnal. Az egy másik találkozó lesz. Feröer ellen jó lett volna nyerni, de itt más csapatok is pontokat hullajtanak majd. Mindent megpróbáltunk, de nem voltunk elég jók” – ismerte el Storck, akinek tanítványai legközelebb október 7-én azt a Svájcot fogadják, amely hazai pályán 2-0-ra legyőzte az Európa-bajnok Portugáliát. A B csoport harmadik meccsén Lettország 1-0-ra nyert Andorra vendégeként.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »