Politikustársai unják, hogy Rogán celebsorba süllyed

Politikustársai unják, hogy Rogán celebsorba süllyed

Elnöki lakosztály jár a helikopter mellé az Orbán-kormány bulibárójának. Kastélyban hajtotta álomra a fejét Rogán Antal, miután Kis Grófóra mulatott egy hétvégi lagziban. Politikustársai kezdik unni a Népszabadság szerint, hogy a minisztert celebsorba süllyeszti a felesége.

„Habony Árpád után immár Rogán Antal is szívességből helikopterezik, ki Hongkongba, ki Magyarország felett” – mondta Szigetvári Viktor. Az Együtt elnöke arra a korábbi hírre utalt, hogy a miniszterelnök tanácsadójának és aktuális barátnőjének hongkongi helikopteres városnézését az a cég fizette, amelyik letelepedési kötvényekkel üzletel Kínában. Amikor a sajtó a Rogán család hétvégi túrájának borsos költségeit kezdte firtatni, a helikopteres cég vezetőjének hirtelen beugrott, hogy barterszerződése van a miniszter feleségének, Cecília asszonynak a kft.-jével.

„Az adóhatóságnál közérdekű bejelentést tettem az Együtt elnökeként annak érdekében, hogy vizsgálják ki, hogy Rogán Antal feleségének cége, a Nakama Partners, az nem csal-e adót ebben a helyzetben, hiszen barterezett szolgáltatást vesz igénybe, készpénzmozgás nélküli szolgáltatást vesz igénybe” – tette hozzá Szigetvári Viktor.

Korábban egy vállalkozó pórul járt a helikopterezéssel, magánlátogatásokat próbált üzleti útként elszámolni, de az adóhatóság kiszúrta a trükköt a könyvelésben – emlékeztet egy adószakértő. „A revizorok igényelték, hogy mondja meg, hogy ki volt az a partnervállalkozás, akiket végiglátogatott, ő erre nem volt hajlandó, így az adóhatóság pedig a költségelszámolást ennek erejéig csökkentette” – mondta Vadász Iván.

Rogánék nem üzleti útra mentek Mándokra, hanem Cecília asszony egyik barátnőjének, a bulvársajtóból ismert Szabó Zsófinak a menyegzőjére. A násznép Kis Grófóra ropta a táncot, a mulatós zenész nem győzte dicsérni a minisztert, aki szerinte igazi bulibáró.

A külügyminiszter, aki annak idején medencés házával került címlapokra, nem kommentálta Rogán Antal urizálását. „Volt, megmondom őszintén, három dolog a hétvégén, ami abszolút nem érdekelt. Egy, hogy Szabó Zsófia férjhez ment, ez például nem érdekelt, második, hogy az esküvőn Rogán Antal részt vett, és hogy Rogán Antal hogyan jutott oda, az sem érdekelt” – mondta Szijjártó Péter.

A Rogán család a helyi kastély elnöki lakosztályában hajtotta álomra fejét a lakodalom után. Egy éjszaka 110 ezer forintba kerül. „A Demokratikus Koalíció az ügyben felszólítja Orbán Viktort, hogy kezdeményezzen nemzetbiztonsági átvilágítást Rogán Antal ellen. A DK szerint a propagandaminiszter átláthatatlan üzleti és maffiakapcsolatai nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, a DK szerint amíg nem tudjuk, hogy Rogán Antal milyen üzelmekkel viszonozza luxuséletmódját, addig költségvetési forrásokat sem szabad rábízni” – fejtette ki Gréczy Zsolt pártszóvivő.

A budaörsi repülőtérről egy Mercedes luxusautó vitte haza Rogán Antalékat, akik a Pasa parkban laknak.

Utolsó pillanatban változott a résztvevők köre

Rogán Antal kerüli a kínos kérdéseket. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is felszólalt volna azon a külügyi sajtótájékoztatón, amelyen egy informatikai cég budapesti beruházását ismertették. A résztvevők köre azonban az utolsó pillanatban módosult, és Rogán Antal kikerült a névsorból. A miniszterről augusztus közepén tudhatta meg egyébként az ország nyilvánossága, hogy informatikai feltaláló, aki harmadmagával jegyez egy digitális aláírással kapcsolatos találmányt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »