Politikailag korrekt Himnuszt Magyarországnak!

A Kanadában folyó politikai vita, melynek kérdése, hogy meg kell-e változtatni a nemzeti himnusz szövegét és politikailag korrektebbé tenni azt, nem hagyhatja hidegen a magyar társadalmat sem. Hiszen a mi Himnuszunk is tele van idejétmúlt, sőt, kisebbségeket és más kultúrákat sértő kitételekkel, amelyeknek semmi helyük a felvilágosult 21. században!

Kezdjük mindjárt az első sorokkal. Isten, áldd meg a magyart?! Egyrészt hogy gondolja ez a Kölcsey, hogy mindenkire rákényszeríti a vallását, másrészt miért csak a magyart? Mi lesz a cigányokkal, szlovákokkal, svábokkal, illetve az ország területén tartózkodó külföldiekkel, akik a magyar törvények szerint egyenrangúak velünk? Írjuk csak át gyorsan!

A jó kedv meg a bőség maradhat, azzal nincs baj. De hogyhogy nyújtson felénk védő kart, ha küzdünk ellenséggel?! Miféle ellenség, könyörgöm, hát háború van? Fenyeget minket bárki is? Nem. Akkor ez semmi másra nem utalhat, mint hogy mi készülünk háborúra. Aha, kilóg a lóláb! Erdély kéne meg a Felvidék, mi, Kölcsey? Na, ezt is kivesszük! Nézzük tovább…

Hírdetés

Balsors, víg esztendő, oké, ezt még támogatjuk is, hiszen kiemeli, hogy a hátrányos helyzetű embertársaink sorsán javítani kell. De mi ez az eufemizmus, hogy megbűnhődte ez a nép a múltat és a jövendőt? El akarjuk hallgatni ennek a bűnös nemzetnek a gaztetteit? A holokausztot, he?! Trükkös ez a Kölcsey, de minket nem ver át! Bele kell írni, hogy a hatmillióban benne volt a kezünk. Szégyelljük magunkat, kérem. Kölcsey helyett is.

Nézzük csak, mit kaptunk!

Áldódjon meg az ország területén tartózkodó valamennyi személy
Jó kedvvel, bőséggel
Nyújtódjon felé védő kar
Amennyiben jogos védelmi helyzetbe kerül
Bal sors, akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Bocsánatot kérünk
A holokausztért.

Reméljük, a következő augusztus 20-ára már ezzel az új szöveggel énekelhetjük nemzeti dalunkat (természetesen nem nevezhetjük többé imádságnak, mert az is sérti az állam és az egyház szétválasztását). A dal további szakaszainak átdolgozása komolyabb munkát igényel, de az már most nyilvánvaló, hogy ki kell belőle irtani a más nemzeteket esetleg sértő részeket: „vad török”, „rabló mongol”, nem is beszélve a Bécs védtelen városa ellen elkövetett durva katonai agresszióról.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »