„Politikai vérengzésbe” csapott át immár az EP-elnök megválasztása körüli harc

„Politikai vérengzésbe” csapott át immár az EP-elnök megválasztása körüli harc

DIE WELT

Kontrollálhatatlanná vált az európai hatalomért folyó csata címmel a német lap arról számol be Brüsszelből, hogy Martin Schulz európai parlamenti elnöki széke utódlásáért folyó harc korlátlanná vált és „most az politikai vérfürdővel” fenyeget. „Radikálisok és Európa ellenségei dönthetik el a küzdelmet”.

 • június 24-én írásos megállapodást kötöttek, melynek értelmében Schulz széke a törvénykezési periódus fele után automatikusan egy kereszténydemokratáé lesz. /A „jobboldali” – valójában neokon – német lap kifelejti megemlíteni, hogy ezt felrúgták, mert Schulz patkánynak megengedték, hogy másodszor is e székben terpeszkedjen./
 • Mindezek u tán Gianni Pittella szociáldemokrata frakcióvezér november végén teljesen meglepően, írja a cikk, bejelentette, hogy pályázik a parlamenti elnökségre és felmondta a Néppárt és a szocdemek közötti „nagy koalíciót”.

  A néppártiak jelöltje Antonio Tajani. De verseng a székért a libeárlis Guy Verhofstadt is

  Pittella tombol, üvölt beszédeiben. Tajani Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szóvivője volt. (És ez miért baj, főleg egy magát jobboldalinak nevező lapnak?)

  Január 17-én választanak. Főleg a baloldali európai parlamenti képviselők szemében arról lesz szó főleg, hogy a választással milyen irányt szabnak Európának, vagyis az Európa fölötti hatalomról.

  A “baloldalnak” nem tetszik, hogy az Európai Bizottság és az Európai Tanács élén is jobboldali elnök áll. (Juncker és Donald Tusk mint “jobboldali”.)

   

   

  Megosztás:


  Forrás:lovasistvan.hu
  Tovább a cikkre »