Politikai értelemben siker a betolakodócseréről született megállapodás, mert jól kommunikálható – véli a politológus

A tünetet kezeli csak az a megoldás, amelyet a EU-török csúcson elfogadtak – jelentette ki Galló Béla politológus szombaton reggel az M1 műsorában.

A politológus elmondta: az, ami most Európában zajlik a migráció kapcsán, csak a felszíne egy sokkal mélyebb problémának. Erre – ugyan nem is volt cél – nem sikerült választ adni a legutóbbi uniós csúcstalálkozón.

Emlékeztetett, hogy az unió és Törökország között megszületett alku értelmében az EU-nak minden egyes visszafogadott szíriai állampolgárért cserébe be kellene fogadnia egy szíriai migránst közvetlenül Törökországból. Az Európai Unió beleegyezett, hogy felgyorsítja a Törökországban lévő szíriai migránsok ellátásához már felajánlott hárommilliárd euró kifizetését.

Galló Béla szerint a megállapodás politikai értelemben sikerként könyvelhető el, hiszen jól lehet kommunikálni, de rengeteg kérdést vet fel.

Például nem világos, hogy miként oldják meg a migránsok utaztatását és az milyen indulatokat vált ki az érintettekből.

"Az egyik legnagyobb kérdés (…), hogy mi lesz azokkal, akiket jogosulatlanként visszatoloncolnak Törökországba" – mondta.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Megvan a csodálatos EU-s megállapodás: mi visszaküldjük Ahmedet, cserébe megkapjuk a törököktől Mohamedet


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »