Politico: kemény bírálat Junckernek

A Politico európai kiadása arról közölt anyagot, hogy az Európai Bizottság 19 hónapja hivatalban lévő elnöke alkalmatlannak tűnik feladata ellátására – olvasható a 444.hu portálon.

APolitico szokatlan módon keményen bírálta Jean-Claude Junckert.

A cikk úgy fogalmaz, hogy az Eu gyakorlatilag a szétesés szélén táncol, a britek jövő héten szavaznak a kilépésről, a migránsválság megosztja a tagállamokat, Görögország úszik az adósságban és a EB elnöke nem képes konszolidálni a helyzetet.

Az írásban megszólaló kritikusai úgy jellemezték a luxemburgi politikust, hogy nem hallgat másokra, túlságosan sokat politizál és mindössze a bizottság PR-jával hajlandó foglalkozni és azzal, hogy jól nézzen ki a sajtótájékoztatókon.

Juncker dolgozni se jár be, nagyon sok időt tölt az irodájától távol, sokszor tűnik el akár több napra is is és rendszeresen szabaddá teszi a hétfőit, meghosszabbítva ezzel a hétvégéit.

juncker2

Az egészsége se lehet rendben – olvasható a 444.hu írásában.

Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, aki gyakori kritikusa Junckernek, még 2014-ben úgy jellemezte a politikust, hogy „erős dohányos és alkoholista ” később állításaiért bocsánatot kért.

A cikkben konkrét vádként elhangzik, hogy az EB elnöke a nagy országoknak kedvez a kisebbekkel szemben.

Adóbotrány

Juncker az első pofont a luxemburgi adóbotrány kirobbanásakor kapta, egész Európa a politikus hitelességét firtatta, hiszen úgy küzdött a bizottság élén az adóelkerülés ellen, hogy luxemburgi miniszterelnökként saját maga hozta létre a nagyhercegség kedvező adórezsimjét, amely eurómilliárdokat takarított meg multinacionális cégek százainak. Bár Juncker megúszta a bizalmatlansági szavazást, a válságok korszaka csak ezután kezdődött.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »