Polgárpukkasztás a Hegyvidéken

A lakossági érdekeket elhanyagoló, nemtörődöm hegyvidéki önkormányzat és a devizahitelesekkel szembeni embertelen magatartásáról elhíresült Budapest Bank közösen hívja fel pár napja az autósok figyelmét egy teljesen értelmetlen közlekedési szabály betartására a XII. kerület egyik forgalmas csomópontjánál.

A több választási ciklus alatt a Fidesz által a saját képére formált önkormányzat ahelyett, hogy a Királyhágó utca–Böszörményi út–Ugocsa utca találkozásánál kezdeményezné a közlekedési hatóságnál a haladási irány ésszerűsítését a lakosság kérésére, pár hónapja térfigyelő kamerákat szereltetett fel, hogy lefülelje és alkalmanként 50 ezer forinttal büntesse a szabály megszegőit.

Mára azonban az is kiderült, hogy a hatóság nem minden esetben szab ki büntetést. Annak az autósnak, akinek a rendszámát már rögzítette a rendszer, az első büntetés után egy-másfél hónapig nem kell újabb 50 ezres büntetésre számítania, akárhányszor sérti is meg ugyanott ugyanazt a szabályt. Az viszont, hogy a hatóság válogat a szabálysértők között, kikezdi a büntetőjog évszázados alapelveit, a jogbiztonságot, mivel súlyos visszaélésekre adhat alkalmat

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 06. 04.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »