Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap Orgoványon

Időközi önkormányzati választást tartanak július 16-án, vasárnap Orgoványon. A polgármesteri tisztségért öten, a képviselői helyekért huszonöten indulnak – közölte a helyi választási iroda vezetője, a Bács-Kiskun megyei nagyközség megbízott jegyzője kedden az MTI-vel.

Hegedűs Gáborné elmondta, a választást azért kell megtartani, mert a képviselőtestület március 29-én feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért vasárnap öten indulnak: a jelenlegi polgármester Lóczi Boglárka (Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum), Maszlik István, Gál Szilvia és Stégner István. Ezúttal valamennyien függetlenként, míg Bencsik Mihály a Magyar Munkáspárt jelöltjeként indul.

A hat képviselői helyre huszonöten pályáznak: tizenkilencen függetlenként, hatan pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjeként mérettetik meg magukat. A 3466 lakosú település választói névjegyzékébe 2719-en szerepelnek. Vasárnap reggel hattól este hét óráig három helyszínen szavazhatnak Orgoványon: a polgármesteri hivatalban, a művelődési házban és az iskolában.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »