Polgármestereket választanak a hétvégén

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap Bakonyszentivánon

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak vasárnap a Veszprém megyei Bakonyszentivánon a képviselő-testület feloszlása miatt – tájékoztatta a település címzetes főjegyzője az MTI-t.

Fehér Mária közölte: a testület június 27-én mondta ki a feloszlatását, mivel a képviselők nem értettek egyet a polgármester fejlesztési elképzeléseivel.

A polgármesteri tisztséget három független jelölt szeretné elnyerni: Karvas János, Ledó Edit jelenlegi településvezető és Leiner Nándor. Mázi Magdolna, aki korábban szintén jelöltette magát, visszalépett a jelöltségtől.

A négy képviselői helyért nyolc független jelölt indul a választáson: Frum István, Strommerné Biró Hajnalka, Földing Zoltán, Mázi József, Beck Robert Wilhelm, Karvas Ágoston, Baranyai Miklósné és Nyári István.     

A 230 lakosú település egyetlen szavazókörében vasárnap reggel hat órától este hétig adhatják le szavazatukat a választók.

Polgármestert választanak vasárnap Rábcakapiban

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Győr-Moson-Sopron megyei Rábcakapiban, mert a település korábbi vezetője július 3-án elhunyt – tájékoztatta a Kónyi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője kedden az MTI-t.

Némethné Hajzer Marietta elmondta, hogy a tisztségért csak egyetlen, független jelölt indul: Lakatos Tiborné.

Hozzátette: mintegy 150 helyi lakos jogosult a választásra, a névjegyzéket pénteken zárják le. Valamennyien egy szavazókörben adhatják le voksukat reggel hat és este hét óra között.

A korábbi polgármester, Németh Ottó (független) 2002 óta irányította a községet. Az időközi választásig a jelenlegi alpolgármester, Győrig Zoltán (független) vezeti a települést.

Polgármestert választanak vasárnap a Pest megyei Kartalon

Időközi polgármester-választás lesz vasárnap a Pest megyei Kartalon, mert június közepén lemondott a nagyközség vezetője – tájékoztatta a település jegyzője kedden az MTI-t.

Balogh Zoltánné elmondta, hogy Némethné Keresztes Katalin egészségi okokra hivatkozva távozott posztjáról, ezért kellett időközi voksolást kiírni a mintegy hatezer lakosú Kartalon. Hat szavazókörben 4815 választópolgárt várnak az urnákhoz – tette hozzá.

A polgármesteri tisztségért öten szállnak ringbe, köztük a jelenlegi alpolgármester, Oláh Klára Mária (független). Kihívói: Jakócs Gábor Endre, a Magyar Munkáspárt jelöltje, valamint a függetlenként induló Szarvas Csaba, Zsiga Mihály és Gergely László – mondta a jegyző.

Ismét időközi polgármester-választást tartanak Szúcson

 Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap az észak-hevesi Szúcson, mert a tavaly május 31-én, ugyancsak egy időközi választás nyomán a településvezetői székbe kerülő Kökény Béla (független) idén júniusban lemondott tisztségéről.

Egercsehi, Szúcs és Egerbocs települések közös polgármesteri hivatalának jegyzője, Benkár József az MTI-nek elmondta, hogy öt jelölt közül választhatnak a szavazók: Németh Zoltán a Magyar Munkáspárt színeiben indul, Tóth Tamásné, Balog Józsefné, Bukucs Katalin és Ország József pedig függetlenként méretteti meg magát.

A szavazásra jogosult 314 szúcsi lakost két szavazókörben várják az urnákhoz.

Polgármestert választanak vasárnap Jászszentandráson és Jászkiséren

Két Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap.

Jászszentandráson, a polgármesteri tisztségért hét jelölt indul – közölte Márkus Erika, a község jegyzője kedden az MTI-vel. A választást azért kellett kiírni, mert Banka Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester júniusban elhunyt.

A településvezetői tisztségre aspiráló jelöltek közül négyen indulnak párttámogatással: Csontos Magdolna (Fidesz-KDNP), Kozma István (Jobbik), Kis Zoltán (LMP), Bencsik Mihály (Munkáspárt). Függetlenként méreti meg magát Czakó József, Fehér Attila és Szabó László.     A mintegy 2500 lakosú község választási névjegyzékében jelenleg 2111 helybéli szerepel – tájékoztatott a jegyző.

Jászkiséren a polgármesteri tisztségért négy jelölt indul, a nyolc képviselői tisztségre harmincöten jelöltették magukat – közölte a település jegyzője z MTI-vel.

Szombati Csaba Gábor elmondta: a választást azért kellett kiírni, mert a nyolctagú képviselő-testület július 4-én feloszlatta magát, és ez együtt jár a polgármesteri tisztség megszűnésével.

A településvezetői posztért négyen indulnak: Lukácsi György (Fidesz-KDNP), Filemon Kristóf (Munkáspárt), Túróczi György (Jobbik) és Balog László (független).

A nyolc képviselői helyre harmincöten jelöltették magukat, köztük Pintér Ferenc korábbi független polgármester is. A mintegy 5500 lakosú város választási névjegyzékében jelenleg 4322-en szerepelnek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »