„Pokollá vált az életem, de az igazat mondtam” – terrorizálják a szemtanút, mert nem angyalnak festette le a négert

„Pokollá vált az életem, de az igazat mondtam” – terrorizálják a szemtanút, mert nem angyalnak festette le a négert

Portálunk is beszámolt arról, hogy veri agyon a jámbor, táblával a fehért megverő nigériait  a rasszista olasz. Nemcsak a fajgyűlölő gyilkos lett közellenség, de a koronatanú is, aki nem úgy emlékszik a történtekre, hogy azt az antirasszisták tolerálni tudják.

Pisana Bacchetti volt az egyik szemtanúja a vitának, mely Emmanuel Chidi Nnamdi halálához vezetett Fermóban, azóta a tanúvallomása miatt fenyegetéseket kap – derül ki az Il Giornale cikkéből.

Tájékoztatta a rendőrséget és a sajtót, hogyan zajlottak az események, miután Amadeo Mancini inzultálta (afrikai majomnak nevezte) a nigériai feleségét, Chinyeryt. Mint elmondta, látta, amint a nigériai pár „szó szerint lerohanta” a Fermana ultráját: „négy-öt percen át bántalmazták, és egy közlekedési tábla tartórúdjával is ütlegelték”.

Törölték az igazságot a polkorrektség elé helyező szemtanú Zuckerberg-profilját is

Most pedig elmondása szerint fenyegetések érik a tanúvallomás miatt. A Resto del Carlino című lapnak adott interjúban így nyilatkozik: „Az életem pokollá változott, pusztán azért, mert azt tettem, amit ilyen helyzetben mindenkinek tennie kellene: értesíteni a rendőrséget, ha garázda jelenetet lát”. Majd hozzáteszi: „Hívásokat kapok egész Olaszországból. Alig tíz perce kaptam az utolsó üzenetet, melyben nácinak neveznek. És ez csak egy a sok közül. Most már hagyjanak békén. Mindenki. Nem akarom, hogy továbbra is zavarjanak, elég volt, hagyjanak békén, nem akarok többet mondani, nem akarok beszélni senkivel. A címlapokon hozzák a nevem a feltételezett elkövetőé előtt, csak mert az igazságot mondtam.” Zaklatói rasszizmussal és idegengyűlölettel vádolják. „Ez egy rémálom. Egyszerű fermói polgár vagyok, sosem voltam rasszista, de balszerencsémre tanúja lettem a perpatvarnak, ami a szegény fiú halálához vezetett. Csak eleget tettem állampolgári kötelességemnek, és most pokollá változott az életem. Nem tudok mit tenni, meg kell várnom, hogy ez a rémálom véget érjen. Törölték a Facebook-profilomat, nincs semmi, törölték a barátaim listáját, az összes fényképemet, minden emlékemet. Most már elég volt, hagyjanak békén.”

A boncolás és az elvégzett orvosszakértői vizsgálat is az olaszok igazát támasztja alá

Emmanuel halálát a jelek szerint a szurkoló által bevitt „egyetlen ütés” miatti eséskor bekövetkezett koponyatörés okozta. A feltételezett elkövető mellkasában kiterjedt vérömleny keletkezett – írja szintén az Il Giornale.

Befejeződött a kedd este Fermóban elhunyt nigériai férfi boncolása és a letartóztatott szurkoló, Amadeo Mancini orvosszakértői vizsgálata. Az eredmények azt mutatják, hogy Emmanuel halálát koponyatörés okozta, miután a szurkoló, aki majomnak nevezte a feleségét, bevitt neki egy ütést, amitől elesett.

A megállapítás lényegében megegyezik az Amadeo Mancini és a szemtanúk által elmondottakkal.

A Repubblica beszámolójából az is kiderül, hogy az áldozat testén nincsenek súlyos bántalmazásra utaló nyomok (az áldozat feleségének, Chinyerynek az állításával ellentétben), a test „szinte teljesen ép”. Az orvosszakértő mindössze egy vérömlenyt talált a vádlin, horzsolásokat a csuklón és néhány karmolást. Mindez egy sor különféle tényállást valósíthat meg, a jogos védelemtől a praeterintencionális (szándékon túli) emberölésig (jelen állás szerint a szurkolónak ez utóbbival kell számolnia).

A boncolás során felmerült másik kérdés a történet legellentmondásosabb részéhez kapcsolódik, ahol az áldozat feleségének és a védelemnek a verziója a leginkább eltér: a közlekedési tábla használatához. A jövevénynek vérömleny keletkezett a vádliján (az esés következménye, vagy a közlekedési tábla tartórúdja okozta?), a szurkolónak viszont „nagyon súlyos vérömleny” van a mellkasában (a közlekedési tábla okozta?). Az ügyészségen tett tanúvallomások szerint Emmanuel ütötte vele Mancinit.

A vád még kapaszkodik az "erőszakos rasszista" verziójába

A vád és a védelem verziója a történtekről jelenleg két lényeges pontban különbözik. Az első: a fajgyűlölet, mint súlyosbító körülmény, amit Amadeo Mancini jogi képviselője ejtetni akar. „Nem jobboldali – jelentette ki többször is –, korábban észak-afrikai barátai is voltak, akiket az otthonában is megvendégelt”. A vád szerint viszont a szurkoló „erőszakos és agresszív természete miatt különösen veszélyes”. (Mit lehet elmondani a négerekről, akik percekig ütlegelték az őslakost? – a szerk.) Hétfőn ezen állítások alapján kell a bírónak eldöntenie, őrizetben marad-e az elkövető. A másik fő kérdés, hogy Mancini védekezett-e, vagy sem. A vád szerint akkor vitte be az ütést, amikor „a menekült és a társa már távolodtak”, a védelem szerint viszont jogos védelmi helyzetben volt.

Korábban írtuk: Hamarosan napi hír lesz a pattanásig feszült hangulatú Európában: agyonvertek egy nigériai jövevényt Olaszországban

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »