Pokolgép robbant Szíriában, sokan meghaltak

Életét vesztette legalább húsz szíriai felkelő az ország északi részén, a török határhoz közeli Atme városában csütörtökön elkövetett pokolgépes támadásban, amely legalább további húsz lázadót megsebesített – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja.

A londoni székhelyű, kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező emigráns szervezet beszámolója szerint feltehetően öngyilkos merénylő repítette magát a levegőbe a felkelők ellenőrzése alatt álló szíriai határvárosban, az egyik átkelőhelyen.

Az Orient News nevű ellenzéki híroldal is úgy értesült, hogy pokolgéppel követték el a támadást.

Az Iszlám Állam szócsöveként működő Aamák hírügynökség azt írta, hogy egy gépkocsiba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe, az elkövetést viszont nem vállalta magára a terrorcsoport.

A török Anadolu hírügynökség tájékoztatása szerint a húsz ember életét követelő robbantás éppen az őrségváltáskor történt. Az áldozatok a Törökország által augusztus 24-én Aleppó tartományban indított Eufrátesz pajzsa nevű hadműveletben részt vevő erőkhöz tartoztak. A művelet két, Ankara által terroristának tartott csoport ellen irányul: az Iszlám Állam és a szélsőséges iszlamisták megsemmisítését célzó harcban Washingtonnal szövetséges kurd Népvédelmi Egységek (YPG) ellen.

Ugyanennél a határátkelőnél augusztus közepén több mint 30 ember halt meg egy öngyilkos merényletben, amelyet az Iszlám Állam követett el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »