Pocsolyákban áll a víz a falból lógó vezetékek között – pusztulat várja a sportolókat Rióban

Pocsolyákban áll a víz a falból lógó vezetékek között – pusztulat várja a sportolókat Rióban

MTI nyomán

Kivitelezési hiányosságokra hivatkozva egyelőre nem költöznek be az ausztrál sportolók az olimpiai faluba Rio de Janeiróban. A szervezők beismerték, hogy problémákkal küszködnek és gyors megoldást ígértek.

Kitty Chiller, a küldöttség vezetője közölte, hogy

a villanyvezetékek több helyen kilógnak a falból, körülöttük nagy tócsákban áll a mennyezeteről lecsöpögő víz, a vízvezetékek szivárognak, a vécék pedig el vannak dugulva,

“Több mint ezer embert mozgósítottak az utolsó pillanatban, hogy megoldják a problémákat, ez azonban nem sikerült megoldani.

A falak vizesek, erős gázszagot érezni, a lépcsőházakban nem működik a világítás, a folyosók pedig takarításra szorulnak”

– jelentette ki Kitty Chiller hozzátéve, hogy a következő három napban érkező sportolóikat másutt helyezik el. Az ausztrál delegáció vezetője azt mondja, hasonló élményekről számoltak be neki a brit, és az új-zélandi sportolók is. 

A The Sydney Morning Herald című ausztrál lap lakhatatlan szobákról számolt be. Az ország küldöttsége csütörtökön kezdte volna meg a beköltözést, de egyelőre közeli szállodákban bérelnek szobákat. Ausztrália 411 sportolóval képviselteti magát az olimpián.

A Folha de Sao Paulo című brazil napilap értesülése szerint

az amerikai, olasz és holland delegációk saját zsebből fizették ki a szálláshelyük lakhatóvá tételét.

A szervezők beismerték, hogy problémákkal küszködnek és gyors megoldást ígértek. Közölték, éjjel-nappal dolgoznak a hibák elhárításán, de a munka még eltarthat néhány napig. Az apartmanok spártaian egyszerű berendezését már korábban is szóvá tették a sajtóorgánumok, például hogy több szobában is csak műanyag szekrények vannak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »