PM: „Fideszes új oligarchák híztak” az adófizetők pénzén

A Párbeszéd Magyarországért azt kéri Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy minden évben különítsenek el 350 millió forintot a Szerencsejáték Zrt. nyereségalapjából, amelyre fiatal magyar vállalkozók pályázhatnának.

A párt elnökségi tagja keddi, budapesti sajtótájékoztatóján elszomorítónak nevezte, hogy miközben „a futballválogatott fantasztikus sikereket ért el” a franciaországi EB-n, addig „fideszes új oligarchák híztak” a magyar adófizetők pénzén. Barabás Richárd arra hívta fel a figyelmet, hogy a Margitszigeti Atlétikai Centrumban is kivetítőn lehetett követni a mérkőzéseket, és ezt a rendezvényt Kuna Tibor Trinity Communications nevű cége szervezte. Szavai szerint ezzel az üzletember „350 millió forintot kaszált”, ugyanis cége több mint 370 millió forint marketingtámogatást kapott, többek között a Magyar Villamos Művektől és a Szerencsejáték Zrt.-től, miközben körülbelül húszmillió forintot kellett fizetnie a fővárosnak bérleti díjként.

Barabás Richárd elmondta: a 350 millió forintos alappal lehetőséget szeretnének adni a fiatal magyar vállalkozóknak arra, hogy a jövőben ők is hasonló, sporteseményekhez kapcsolódó közösségi rendezvényeket szervezhessenek. Egyúttal arra kérte Seszták Miklóst, vizsgálja ki, hogy jogszerűek voltak-e az állami vállalatok által Kuna Tibor cégének juttatott támogatások.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »