Plus size modell került a fürdőruha-katalógus élére

Plus size modell került a fürdőruha-katalógus élére

Miközben a rádióban nemrég Bochkor Gábor azon értetlenkedett, miért tartja Pierce Brosnan szépnek a feleségét, újabb plus size modell került egy fürdőruha-katalógus élére. A 28 éves modell, Ashley Graham szerint a borító mindazon nőknek szól, akik azt gondolták, méreteik miatt nem lehetnek elég gyönyörűek.

Miközben Bochkor Gábor a teltebb alkata miatt hirdetőoszlophoz hasonlította rádiós műsorában Pierce Brosnan feleségét, a Sports Illustrated 2016-os fürdőruha-kiadványa Ashley Graham plus size modellt tette címlapjára, kiállva amellett, hogy nemcsak akkor tarthatja magát egy nő szépnek, ha vékonyabb alkata van. Feltűnő egyébként, hogy már Bochkor mellett sem sokan álltak ki: épp egy bulvárlap, a Bors ítélte el címlapján a Music FM műsorvezetőjének szavait, és Schobert Norbert sem volt elragadtatva reakciójában Bochkor mondataitól. (Hozzátéve azért, hogy „sok olyan férj hozta el hozzám a feleségét lefogyasztani, aki vissza akarta kapni a régit. Összefogtak, összefogtunk, sikerült.”)

Nincs ok a szégyenkezésre

Látványos ugyanakkor, hogy a divatiparban is egyre több sikert harcolnak ki maguknak a plus size modellek, és nemrég még a Mattel is előállt egy gömbölydedebbnek nevezett, valójában inkább átlagos testalkatú Barbie-val. Ezúttal pedig egy 28 éves modell, Ashley Graham került a Sports Illustrated idei fürdőruha-katalógusának élére, pontosabban a három borítóváltozat egyikére.

A James Macari által készített képen Graham lila-narancssárga fürdőruhában látható, a címlap pedig nem épp azt sugallja, hogy alkata miatt a nőnek bármi oka lenne a szégyenkezésre. „Szóhoz sem jutok, komolyan!!! Ez a borító mindazon nőknek szól, akik azt gondolják, hogy a méreteik miatt nem eléggé szépek. Megtehetsz és elérhetsz bármit, amit csak szeretnél” – írta a modell Instagram-oldalán.

„A szépség nem egy sütőforma”

Fél évszázad után a kiadvány először tett három nőt is címlapjára, olyanokat, akik három különböző típust testesítenek meg – közölte a Huffington Post. Graham mellett a másik kettőn Hailey Clauson amerikai modell és Ronda Rousey UFC-harcos láthatóak.

„A három különböző borító, rajtuk Ashleyvel, Rondával és Hailey-vel az új Sports Illustrated Fürdőruhát köszönti” – jelentette ki az SI helyettes felelős szerkesztője, MJ Day. „Mindhárom nő gyönyörű, szexi és erős. A szépség egyáltalán nem egy sütőforma. A szépség nem egy méretre van szabva. A szépség itt van mindenütt körülöttünk, ez különösen egyértelművé vált számomra, amikor fotóztam és szerkesztettem ezt a kiadványt.”

Nem angyalok

Az utóbbi években több plus size modell is nagyobb sikereket tudott elérni. Tavaly írtunk a 29 éves Denise Bidotról, aki vallja, hogy a teltebb nőket nem kell a vékonyakkal szembeállítani, és aki a Victoria’s Secret első plus size modellje szeretne lenni. A fehérneműgyártót egyébként szokás kritizálni irreálisan vékony modelljeiért, és tavaly év végén egy másik plus size modell, Tess Holiday is kritizálta a céget. Mint a 30 éves nő a Yahoo Style-nak mondta: a Victoria’s Secret megtestesíti mindazt, ami Amerikával és a társadalommal általában a baj, hogy „egy bizonyos módon kell kinézned, úgy, mint a Victoria’s Secret angyalainak egyike, hogy gyönyörűnek és szexinek érezhesd magad.” A plus size termékekkel foglalkozó Lane Bryant pedig kampányt is indított „én nem vagyok angyal” felütéssel, amiben különböző alkatú, méretű és etnikumú nőket szerepeltettek.

Holiday egyébként tavaly debütált a MiLK Model Managementnél, májusra pedig meg is jelentek az első, ügynökség által készített fotói. Mint akkor mondta, változtatni kíván azon a képen, amit a társadalom alkotott a szépségről, és azon, amit elfogadhatónak tart a divatiparban.

A Forever 21 is belendült, és idén új plus size szabadidőruha-kollekciót dobott piacra, az új termék kampányában pedig a fentebb említett Ashley Graham és Denise Bidot vesznek részt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »