Plakátokat fognak átragasztani Gyurcsányék

„Helyreigazítási kampányt” indít a Demokratikus Koalíció (DK): országszerte ezer kormányplakátra ragasztják ki az „érvénytelen” feliratot az ellenzéki párt aktivistái.

A DK szóvivője azt mondta, akciójukkal arra akarják emlékeztetni az embereket, hogy az október 2-i népszavazás érvénytelen lett. Gréczy Zsolt hozzátette, hogy hazugság a kormányplakátokon olvasható „98 százalék”. A felirat azt sugallja, hogy az emberek többsége mondott nemet a kvótára, miközben alig több mint hárommillióan szavaztak, csaknem ötmillióan pedig otthon maradtak.

„Ez a hazugság elfogadhatatlan, és semmilyen felhatalmazást nem kapott az Orbán-kormány arra, hogy bármit Brüsszelben képviseljen, hiszen Orbán Viktor népszavazása, amelyet ő írt ki, a saját szabályai szerint írt ki, és legfontosabb politikai gesztusának, legfontosabb politikai üzenetének nevezte, elbukott, tehát Orbán Viktor sem alaptörvény-módosításra, sem semmiféle brüsszeli bohóckodásra nem kapott bizalmat a magyar választópolgároktól” – jelentette ki a DK-szóvivő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »