Piroskának nem sikerült

A pestisracok.hu által nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján Apró Piroska a 60-as évek végén a balatonszéplaki üdülőben nyaraló külföldi újságírók megfigyelésében vett részt. Gyurcsány Ferenc jelenlegi anyósa nyári gyakorlaton vett részt az újságíróknak fenntartott szállodában. Egy német riporterről kellet volna információkat gyűjtenie, de nem sikerült neki. Egy feljegyzésben számolt be sikertelenségéről:

„1968. julius 15.-től 26.-ig üdült Balatonszéplakon Günter Sacharias és felesége. Üdülésük utolsó napjaiban ismertem meg őket. Annak ellenére, hogy igen szimpatikus és kellemes emberek voltak, minden olyan beszélgetés elől, ami komolyabb témákat érintett volna, mereven elzárkóztak. Üdülésük első részében Szabó Zoltán foglalkozott velük.

Tudomásom szerint igen jó kapcsolatot épitettek ki. Sacharias úr közölte, hogy Budapesten felhivja telefonon Szabó Zoltánt, és találkozni is óhajt vele. Igen sokat utaztak a Balaton körül, azonban ezekről a kirándulásokról semmit sem tudunk, mert közülünk nem hivtak meg senkit. 1968. 7. 30. Balatonszéplak. /Apró Piroska/”.

A jelentés ellenére az állambiztonsági beszervezettség nem bizonyítható – írja a Pesti Srácok.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »