Pintér Sándor olyan választ adott a Jobbiknak, amit nehéz lesz feldolgozniuk

Az ellenzéki képviselők ugyanis minden bizonnyal azzal az illúzióval eltelve nyújtották be írásos kérdésüket a belügyminiszterhez, hogy az képes lesz értelmezni. De Pintér jól meglepte őket!

A tavalyi év végén kijöttek a PISA-teszt eredményei. Az OECD-országok között mindenben a legutolsó csoportban, a lista utolsó negyedében vagyunk. 2012-höz képest szövegértésből 15 pontos a visszaesés, ám a probléma a jelek szerint nem állt meg az oktatási intézetek falainál, begyűrűzött a Belügyminisztériumba is. Legalábbis nehéz másra következtetni, ha elolvassuk, mit válaszolt Pintér Sándor egy jobbikos képviselők által feltett kérdésre. 

Hegedűs Lórántné, az Országgyűlés jegyzője és Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke írásbeli kérdésben fordultak Pintér Sándor belügyminiszterhez, azt tudakolva, hogy „Milyen szakmai indokok szóltak a nem jogerősen elítélt Budaházy György szabadulására várók várakoztatása mellett, elvárható-e ilyen esetekben az emberiesség és a jóérzés a hatóságoktól?”.

Érdemes lenne teljes terjedelmében idézni a beadványt (IDE kattintva olvasható), de a lényeg az alábbi részletből is kiolvasható:

(…) Mikor már egyre többen azt kezdték el találgatni, hogy talán mégsem igaz a szabadulásról szóló hír, hiszen az épületben sem ég már gyakorlatilag egy helyen sem a lámpa, szemlátomást már mindenki hazament, akkor érkezett a telefonhívás Budaházy Györgytől, aki a feleségét tájékoztatta a hazaérkezéséről.

Tisztelt Belügyminiszter Úr!

Szíveskedjen tájékoztatni, hogy

milyen rendőrszakmai érv szólt a kicsempészés mellett!

Hírdetés

Ön szerint ez a módszer a Rendőri Hivatás Etikai Kódexében foglaltakkal összhangban van? És ha a kicsempészés mellett még szól is érv, annak megtörténte után nem lehetett volna tájékoztatni az embereket? Mi indokolta, hogy a hozzátartozókat,

a barátokat és az újságírókat órákon át hagyták fagyoskodni az utcán, miközben jól tudták, hogy teljesen fölöslegesen várakoznak?

Az is érdekelne, hogy a konkrét esetben ez a döntés kinek a kompetenciájába tartozott? Jelesül az, hogy miután Budaházyval a hatóság munkatársai már elhagyták Budapestet, erről még ezt követően sem szólhatott senki a várakozóknak! Nyugtasson meg Belügyminiszter Úr, hogy ezt az eljárást a maga részéről helyteleníti, a jövőben ilyen kisstílű módszerrel nem élnek a felügyelete alá tartozó hatóságok és intézetek munkatársai! – írja Hegedűs Lorántné, a beadványához csatlakozó Sneider Tamással. 

Pintér Sándor válasza – amelyet államtitkára, Kontrát Károly látott el kézjegyével – így szól: 

Budaházy Györgynek a BV Intézetből a házi őrizet végrehajtására kijelölt címre történő átszállítása

szolgálati gépjárművel történt a BV Intézetnek a szolgálati gépjárművek be- és kihajtására kijelölt kapuján keresztül.

Szövegértési zavarok, vagy valami tudatmódosító szer hatása.

Hirtelen ez a két ötlet jutott eszünkbe az írásbeli kérdezz-felelek műfajának fenti mélypontját megismerve. A rejtélyes államtitkári rövidzárlatról megkérdeztük Hegedűs Lorántné véleményét is, amint válaszol levelünkre, frissítjük a cikket.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »