Piában és kokainban ázva: Fury betegségéről vall

Piában és kokainban ázva: Fury betegségéről vall

Mániás depressziója miatt iszik és kokainozik Tyson Fury, az angolok nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoka, aki a Rolling Stone magazinnak beszélt mentális problémájáról.

Az interjúban a Boksz Világszövetség (WBA), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) 28 éves bajnoka azt mondta, az orvosok szerint a bipoláris személyiségzavar egyik fajtájában szenved, mániás depressziós, s gondjai enyhítésére használ tudatmódosító szert, ugyanakkor teljesítményfokozót sohasem szedett.

„Rengeteg kokaint szívtam”

„Hétfőtől vasárnapig ittam és kokainoztam. Nem tudom elviselni a depressziómat, csak ha kiütöm magam a piával” – nyilatkozta Fury, aki állítása szerint október elseje, azaz múlt szombat óta tiszta. – „Rengeteg kokaint szívtam, rengeteget. Miért ne tettem volna, az én életem, nem igaz? Azt csinálok, amit akarok, ez nem teljesítményfokozó.”

 A Klicsko elleni meccs 2015. november 29-én Fotó: Patrick Stollarz / Europress/AFP  

Fury tavaly novemberben nagy meglepetésre győzte le Volodimir Klicskót, s hódította el a legendás ukrán öklöző vb-címeit, ám az idén előbb a júliusra kiírt visszavágót mondta le sérülés miatt, majd két hete az október 29-re tervezett összecsapástól lépett vissza meg nem nevezett egészségi gondjai miatt. A múlt héten aztán az ESPN amerikai sportcsatorna hozta nyilvánosságra a hírt, miszerint kokain nyomaira bukkantak a bokszoló egyik mintájában, s ezért nem állhat ki a Klicsko elleni csatára.

A profik között százszázalékos mérleggel álló Fury (25 győzelem, 18 KO) ezek után hétfőn botrányos hangvételű twitter-bejegyzésben jelentette be visszavonulását, néhány órával később viszont visszavonta azt.

Fury mostani interjújában azt is elismerte, hogy hosszú ideje egyáltalán nem is edz, így semmiképpen nem tudott volna októberben bokszolni Klicskóval.

Csak rossz PR a kokó

A Rolling Stone újságírója rákérdezett tavalyi doppingesetére is. A Brit Doppingellenes Ügynökség ugyanis eljárást indított ellene az év elején, mert állítólag egy 2015 februári mintájában nandrolon nyomaira bukkantak, Fury azonban tagadta a vádakat.

 A híres jelenet a Sebhelyesarcú filmből újragondolva, Tyson Fury a saját arcképét photoshoppolta Al Pacino testére. Két nappal visszavonulásának bejelentése előtt posztolta ezt a képet Twitter  

„Amennyiben tényleg pozitív mintát adtam, miért engedtek bokszolni a nehézsúly bajnokával novemberben, miért nem tiltottak el februártól?” – kérdezett vissza Fury, aki beperelte a vádak miatt a brit doppingellenes hivatalt és az ökölvívó-szövetséget is. Nem mellesleg korrupcióval vádolta meg a bokszszervezeteket, akik összejátszanak a különféle doppinglaborokkal, hogy „kicsinálják”.

A cikk kiemeli, hogy a minta, amit Fury adott egy önkéntes történet volt a Klicsko elleni meccs előtt, aminek gyakorlatilag semmi következménye nincsen. A megkérdezett ügyvéd szerint gyakorlatilag a rossz PR-on kívül semmit nem jelent.

Cigány, mint Brad Pitt a filmben

Hosszasan keresi az írás a bokszbajnok depressziójának okait, az egyik verzió szerint a származása miatti elutasítottság is közre játszott. Fury egy közel 40 ezres angliai kisebbség, az Irish Travelerek tagja, akik magukat cigányoknak is hívják. Az írás felemlegeti a Blöff című filmet, ugyanis Fury apja pusztakezes bunyós volt, aki egyszer azért került börtönbe, mert kinyomta egy ember szemét. A filmben Brad Pitt egy angol cigányt alakít, aki puszta kezes bokszolóként üt ki bárkit, aki az útjába kerül.

 Cigány harcos, cigány szív, cigány vér. Október harmadikán töltötte fel ezt a képet a Twitter-oldalára Twitter  

A bajnok elmondása szerint hiába a sportolói karrierje és hírneve, így is megesik, hogy nem szolgálják ki egy étteremben, mert Traveler. A rasszizmus átsüt a szervezeteken is, melyek csak olyan robotokat akarnak, akiknek pontosan megmondhatják, hogy mit csináljanak – teszi hozzá.

Öngyilkos lenne, ha nem lenne keresztény

Kifejti, hogy megutálta a bokszot: „még a világbajnoki meccsért sem mennék át az út túloldalára”. Hozzáteszi, hogy minden nap úgy kel fel, hogy nem szeretne élni. „Rossz ilyet mondani, ha van három gyermeked és egy gyönyörű feleséged, nem?” Hozzáteszi, hogy már véget vetett volna az életének, ha nem lenne keresztény. 

 Felesége ezzel a családi fotóval kívánt Furynek boldog apák napját a Twitteren Twitter  

„Persze hogy boldoggá tesznek a gyermekeim, nélkülük már nem élnék.” Majd kifejti, hogy mind a bokszot, mind a drogokat és az alkoholt maga mögött szeretné tudni, és vissza szeretne térni a gyülekezetbe, Istenhez.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »