Pharaon-botrány: kínos csend az FBI körözési listás olajmágnással üzletelő kormány és Orbán-vő kapcsán

Kormánypárti politikusok részéről kínos csend övezi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány közvetlen közelében felbukkant egy szaúdi olajmágnás, Ghaith Pharaon, aki korábban az FBI körözési listáján is szerepelt, és összefüggésbe hozható egy terrorszervezetek által is használt pénzügyi hálózattal, a havalával – írja közleményében Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A kormány terrorizmus elleni fellépésének hitelességét és hatékonyságát is megkérdőjelezi – mutat rá Gyöngyösi -, hogy Orbán Viktor családja és kormánya terroristákat pénzelő üzleti körökkel áll üzleti kapcsolatban.

Mint emlékezetes, a múlt héten Halász János, a Fidesz-frakció ex-SZDSZ-es zsidó szóvivője, tegnap pedig Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nem tudott választ adni az üzletemberrel kapcsolatos újságírói kérdésekre.

A Jobbik tudni szeretné, hogy működik Magyarországon a hírszerzés, ha annak vezetője, Lázár János állítása szerint még csak nem is hallott Pharaonról, holott annak több kormányközeli üzleti érdekeltsége is van. Arra is kíváncsi a nemzeti párt, hogy mekkora nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy a miniszterelnök egyik közeli hozzátartozója is érintett ezekben az üzleti ügyekben. "Ezáltal milyen mértékben zsarolható Magyarország miniszterelnöke? Milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent az, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt Magyar Nemzeti Kereskedőház ugyancsak a Pharaon nevével fémjelzett, terrorizmust finanszírozó üzleti körökkel bizniszel?" – – tette fel a nyugtalanító kérdéseket Gyöngyösi.

A Jobbik várja a kormány válaszait mind a nemzetbiztonsági, mind a külügyi bizottságban, mind az Országgyűlés ülésén. Úgy vélik, egy hét talán elég volt a fideszes politikusok számára a megfelelő tájékozódáshoz.

(Kuruc.info)

Kínos kérdésre "kovácsbélázással" válaszol a Fidesz ex-SZDSZ-es zsidó kormányszóvivője

"A korrupció ötven árnyalata" – 50 azonnali kérdés Orbán Viktorhoz


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »