Pew: Clintonné 4 százalékponttal vezet

 

Egy friss közvélemény-kutatási eredmény szerint Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt csak 4 százalékponttal vezet fő vetélytársa, a republikánus Donald Trump előtt országos szinten.

A Pew kutatóközpont helyi idő szerint csütörtökön közzétett tanulmánya figyelembe vette két kis párt népszerűségét is, és arra az eredményre jutott, hogy Clintont a szavazók 41 százaléka, Trumpot 37 százalékuk támogatja. A Libertárius Párt jelöltje, Gary Johnson 10 százalékon áll, a Zöld Párt jelöltje, Jill Stein pedig 4 százalékon. A többi megkérdezett nem nyilatkozott.

A nők 49 százaléka Clintonra, 30 százaléka Trumpra szavazna. A férfiak körében 45 százalékos Trump népszerűsége, Clinton csak 33 százalékukra számíthat.

Az egyetemi végzettségűek között Clinton sokkal jobban áll: 59 százalékos a támogatottsága szemben Trump 21 százalékával. Az alacsonyabb végzettségűek között Trump vezet 41 százalékkal, Clintonnak 36 százaléka van.

Trump esetében 27 százaléknak a véleménye az, hogy “jó” vagy “nagyon jó” elnök lenne belőle, 55 százalék viszont úgy véli, hogy “rossz” vagy “borzalmas”. “Átlagosnak” 15 százalék tartja.

Clintonnál 31 százalék a “jó” vagy “nagyon jó”, 22 százalék az “átlagos” és 45 százalék a “rossz” vagy “borzalmas”.

Trump követőinek 66 százaléka véli úgy, hogy a bevándorlás, 65 százaléka, hogy a terrorizmus “nagyon nagy” probléma. Clinton híveinek 70 százaléka szerint a szegények és a gazdagok közötti növekvő távolság, 43 százaléka szerint a környezet helyzete az ország fő gondja.

A felmérést augusztus 9-16 között végezték el az 50 állam 2010 regisztrált szavazója megkérdezésével, kevesebb mint 2,5 százalékos hibahatárral.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »