Peti András megállítaná a mélyrepülést

Peti András megállítaná a mélyrepülést

Utasbarát légikikötőt, munkakonfliktus-mentes intézményt és fejlesztéseket szeretne Peti András, a vidrátszegi nemzetközi repülőtér új igazgatója, aki továbbra is várja hivatalos kinevezését.

repter_9_b

Egyelőre nem szívesen beszél tervekről és célkitűzésekről Peti András, a vidrátszegi nemzetközi repülőtér új igazgatója, aki bár megnyerte a versenyvizsgát, a kinevezését még nem kapta kézhez. A volt marosvásárhelyi alpolgármester, az RMDSZ megyeszékhelyi szervezetének elnöke nem tartja kizártnak, hogy vetélytársai – Ştefan Petru Runcan és Ionela Ciotlăuş – nem fogadják el a versenyvizsga eredményét, és óvást nyújtanak be.

Azt viszont megjegyezte, hogy a vásárhelyi légikikötő már nem az a fejlődésben lévő intézmény, amit három évvel ezelőtt – éppen az alpolgármesterség kedvéért – otthagyott. Az akkori tizenhat célállomásból mára mindössze kilenc maradt, noha korábban két újabb járat beindítására volt kilátás. A Tarom, a Rynair és a Wizz Air gépei közül ma már csak az utóbbi, magyarországi bejegyzésű légitársaság repülői szállnak le Vidrátszegen.

Az utóbbi időszak mégis mozgalmas volt: sajnos nem a repülési menetrend bővítése, hanem a munkakonfliktusok miatt. Per pert követett, elbocsátások, viharos távozások jellemezték a nemzetközi repülőtér életét, amit nem egy esetben nyilvános szennyesteregetés fűszerezett. Nemrég a beosztottak sztrájkkal is fenyegetőztek, amennyiben a vezetőtanács alelnöke, Luminiţa Gherendi nem változtat a magatartásán. Közben a szolgáltatások minősége is fokozatosan romlott: egyre többen panaszkodtak a személyzet munkája, a várótermi feltételek vagy a primitív parkolási lehetőségek miatt. A tarthatatlan állapotokról számolt be a sajtónak Monica Hărmănescu, a repülőtér volt szóvivője is, aki tavaly szeptemberben éppen Gherendi viselkedése miatt nyújtotta be felmondását.

petiPeti András

Utasbarát intézményt szeretne

Peti András korábban arról beszélt, hogy minden repülőtér az adott régió gazdasági motorja, a marosvásárhelyi légikikötőnek pedig minden adottsága megvan a fejlődéshez. „Közel van a megyeszékhelyhez, de nincs éppen a városban, autópálya épül mellette, a vasút is közel van, tehát a személy- és teherszállítás szempontjából is megfelelő az elhelyezkedése” – magyarázta.

A kinevezésére váró igazgató szerint mindenképpen a célállomások növelését szeretné elérni. Emlékeztetett, amikor 2012 júniusa és 2013 júniusa között a légikikötő igazgatótanácsának alelnöke volt, majd Mihail Poruţiu volt igazgató lemondása után fél évig az ideiglenes elnökként is dolgozott, hat új járattal gyarapodott a menetrend és további kettőről kötöttek megállapodást a fapados légitársaságokkal. „Mindenképpen egy utasközpontú repteret szeretnék, olyat, amely elsősorban az utazóközönséget szolgálja. Ehhez ismét tárgyalóasztalhoz kell ülnöm a légitársaságok képviselőivel, ugyanakkor meg kell tennem mindent az örökölt munkakonfliktusok rendezése érdekében” – sorolta Peti András.

A kinevezés előtt álló vezető tudja, annak dacára, hogy tetemes beruházást igényel, elengedhetetlen a kifutópálya felújítása, de a bekötőút megépítésére és a parkoló bővítésére és rendszerezésére is szükség van. Petinek három hónap áll rendelkezésére, hogy elkészítse az üzleti tervét, amit majd bemutat a reptér tulajdonosának, a Maros megyei önkormányzatnak. Amennyiben a hivatal elutasítja a projektet, lehetőség van a javításra, de a tanács akár új versenyvizsgát is kiírhat.

Egyre rosszabb statisztikák

Az elmúlt időszakban a Transil­vania Nemzetközi Repülőtér egyre inkább teret veszített a térség másik nagy légikikötőjével, a korszerűsített kolozsvári repülőtérrel szemben. Míg a Szamos-parti légikikötőt tavaly csaknem 305 ezer utassal több vette igénybe, mint egy évvel korábban, a vásárhelyi létesítmény forgalma enyhén csökkent. A kincses városból, illetve a kincses városba 2015-ben közel másfél millió utas repült, ezzel szemben Marosvásárhelyen a mutató a 336 694-es számnál „ragadt le”, amely szinte hétezerrel kevesebb, mint amit jegyeztek a 2014-es statisztikákban.

A vásárhelyi helyzet azért is aggasztó, mert nemcsak a kolozsvári trendnek, az országosnak is az ellentétje. Ugyanis Románia-szinten a légi közlekedés 2015-ben 13 százalékos növekedést ért el az egy évvel korábbihoz képest. Az elmúlt évben az ország negyedik legforgalmasabb repülőterének számító vidrátszegi röpteret két moldvai légikikötő is megelőzte: a iaşi-i (381 ezer utassal) és a bákói (364 ezer utassal). A vidrátszegi repülőtér volt igazgatóját, a közben Bukarestbe hazaköltözött Vladimir Vasilescut nem sikerült elérnünk.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »