Pert vesztett a Wallis jogutódja

Jogerősen felmentette a rágalmazás vádja alól tegnap a Fővárosi Törvényszék lapunk munkatársát, Pilhál Tamást, aki ellen az egykor a Bajnai Gordon által vezetett Wallis jogutódja, a Milton Holding Kft. indított magánvádas eljárást. A társaság vezérigazgatója, Müllner Zsolt egy 2012. október 18-án megjelent publicisztikát sérelmezett, amelyben az szerepelt: „Ez idő tájt, 2003 végén a cég [Wallis] tulajdonában lévő Hajdú-Bét Rt. a csőd szélére került. Persze, a részvényesek gyorsan föltalálták magukat, és ahelyett, hogy elkezdték volna kifizetni a libatenyésztőket, a cég ingó és ingatlan vagyonát szép módszeresen átszivattyúzták a Wallishoz.”

A Milton jogi képviselője a tegnapi tárgyaláson tagadta, hogy bármit átszivattyúztak volna a Wallishoz, az újságíró viszont rámutatott: Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos jelentése igazolta, hogy történt vagyonátjátszás, azt pedig senki sem állította, hogy magát az átszivattyúzást a Wallis hajtotta volna végre. Munkatársunk jogi képviselője, ifjabb Lomnici Zoltán szerint az írás nem lépte túl a véleménynyilvánítás szabadságának kereteit. Az ügyvéd érvelésében a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága joggyakorlatára is hivatkozott.

A Fővárosi Törvényszék osztotta a védelem álláspontját, és helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavalyi, elsőfokú felmentő ítéletét. A törvényszék jogerős döntése szerint ugyanis hiányoznak a rágalmazás tényállási elemei, továbbá a cikk kifogásolt része teljességgel alkalmatlan a Wallis-jogutód Milton Holding Kft. becsületének csorbítására.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 05. 13.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »