Pert nyertek Izsák Balázsék az ANAF ellenében

Pert nyert a Székelyföld határának kivilágítását is szervező Siculitas Egyesület az Adó- és Pénzügyi Hivatal Csalás Elleni Főosztályával (ANAF) szemben, így nem kell kifizetniük azt a 10 ezer lejes bírságot, amit még tavaly októberben róttak ki rájuk magyar állami támogatások be nem jelentése miatt – jelentette be szombat este Facebook-oldalán Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke.

Tavaly októberben Izsák Balázs a Transindexnek azt nyilatkozta, hogy a hivatal Székelyföld határainak a kivilágítása miatt “lesben állt” és csak “levadászni akarta az egyesületet”, amely Sepsireform Egyesülettel közösen az eseményt szervezte. Akkor azt mondta, hogy arra hivatkozva kérnek jogorvoslatot, hogy a bank már bejelentette a pénz beérkezését az illetékes szerveknél, így a törvény betöltötte a szerepét.

“A pert megnyertük. A Marosvásárhelyi Bíróság honlapján elérhető határozat értelmében nem kell a kiszabott bírságot kifizetnünk, az ANAF-nak viszont ki kell fizetnie a perköltséget” – írja szombat esti bejegyzésében az SZNT elnöke.

Az Adó- és Pénzügyi Hivatal Csalás Elleni Főosztályának (ANAF) szebeni ellenőrei a Székelyföld határainak tavaly októberi kivilágítása után tartottak célzott vizsgálatot az eseményt szervező a Siculitas és a Sepsireform egyesületeknél. A Siculitas Egyesület esetében az ellenőrök a 656/2002-es törvényre hivatkozva 10 ezer lejes büntetést állítottak ki, azzal az indoklással, hogy egy Magyarországról érkező támogatást az egyesület külön nem jelentett be a pénzmosás elleni hatóságoknál.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »