Pert nyert a Jobbik a Pesti Srácokkal szemben

A Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletében helyreigazításra kötelezte a pestisracok.hu portált, mivel Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről valótlanságokat terjesztett. A Fidesz lapja a ripost.hu nevű szennyportál cikkét vette át, melyben arról „értekeztek”, hogy Vona Gábor többek között Haynau tisztelője, valamint megveti az 1848-49-es magyar szabadságharc hőseit.

A Pesti Srácok semmivel sem tudta bizonyítani a cikk valóságtartalmát, így a bíróság elmarasztalta őket. A nemzeti párt a ripost.hu ellen is eljárást indított, ám a lap képviselői a második tárgyalásra sem mertek eljönni, hogy hazugságaikért felelhessenek – írja a párt közleményében.
 
Az ítélet nem jogerős.
 
Mint ismert a Ripost.hu elnevezésű szórakoztató képes magazin március 14-én jelentetett meg egy zavaros cikket, melyben többek közt azt állították Vona Gáborról, hogy koccintott az aradi tábornokok kivégzésére és Haynau híve. A Habony-féle médiabirodalom működési elveiről itt olvashat bővebben.
 
A Ripost.hu egyelőre megúszta
 
A bíróság az első tárgyalási napon kimondta: a portál “biztosan nem kapta meg” a bírósági idézést, ezért nem jöttek el nyilvános tárgyalásra, a második tárgyalásra pedig azért nem – mármint a bíró szerint – mert “az idézés tértivevénye továbbra sem érkezett meg hozzájuk, ezért nem biztos, hogy a Riposthoz eljutott a szabályszerű idézés.”
 
Biztosan.
 
A bíróság amúgy próbálta elérni a Ripostot telefonon is, de biztosan akkor nem volt bent senki a szerkesztőségben, mert nekik nem vették fel a telefont.
 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »