Percenként keres 11,5 ezer forintot a Fidesz legnagyobb offshore lovagja

Percenként keres 11,5 ezer forintot a Fidesz legnagyobb offshore lovagja

A Jobbik szerint a Fidesz legnagyobb offshore lovagja, Andy Vajna csak a magyarországi kaszinós koncessziókból percenként 11.500 forintot, naponta 16,5 millió forintot keres. Akkor is, ha alszik. A filmügyi kormánybiztos a magyar átlagkereset ötezerszeresét teszi zsebre. Köszönheti ezt a személyre szabott törvénykezésnek és a mindent felemésztő fideszkorrupciónak – állítja Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője. .

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Közleményében hozzáteszi: Amíg 2010-ben “csak” háromszáz millió forintot tett ki az osztaléka, addig most már 6 milliárd forintot vihetett a “bátor” Vajna a Luxemburgban bejegyzett offshore cégébe.

Szilágyi György jobbikos honatya szerint “az is nehezen magyarázható tény, hogy miközben a sarki fűszeresnek kötelező az online pénztárgép, addig egy kaszinónak, amely Hollywood-i filmes nyelven szólva egy igazi bűnbarlang, már nincs szükség folyamatos NAV-ellenőrzésre. A kaszinókirály Vajna bevall valamit, az állam pedig elhiszi neki. Mindezek alapján még abban sem lehetünk teljesen biztosak, hogy Vajna kaszinói valóban csak hatmilliárd forint nyereséget termeltek, s nem ennek az összegnek a sokszorosát.”

A Jobbik szerint Orbán Viktor és kormánya ígérete ellenére nem járt le az offshore-lovagok kora, sőt egyre több fideszes politikusról, vagy kormányközeli oligarcháról derül ki, hogy offshore-paradicsomokba lapátolják ki Magyarországról az itt megkeresett pénzeket. Soha nem látott gyarapodásnak indult a magán zsebekbe jutott közpénzek mennyisége is. A Jobbik 2018-ban véget vet ennek az állapotnak, azonnali hatállyal megakadályozza, hogy ezek az irdatlan összegek adózatlanul kijussanak az országból – olvasható a közleményben.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »