Pénteken döntő: Mi döntjük el, ki lesz 2016 Virtuóza!

Pénteken döntő: Mi döntjük el, ki lesz 2016 Virtuóza!

Az élő fináléban már csak a nézők szavazati számítanak

 

Utolsó adásához érkezik június 3-án pénteken a Duna közszolgálati csatorna klasszikus zenei tehetségkutatója, a Virtuózok. Az élő fináléban a három korcsoport győztese versenyez a 2016-os év Virtuóza címért és a 12 millió forintos fődíjért.

 

A kicsik korcsoportjából Holozsai Eszter fuvolista, a tinik korcsoportjából Kökény Tamás nagybőgős, a nagyok közül pedig Váradi Gyula hegedűs mutathatja meg tehetségét a műsor fináléjában. A zsűrinek az utolsó adásban már nincs döntési jogköre, csupán véleményezik a produkciókat. A választás a nézők kezében van, akik több módon is szavazhatnak kedvencükre.

 

Virtuózok sajtótájékoztató. Kép: MTVA – Zih Zsolt

 

„A nézők az ingyenes applikáción keresztül és SMS-ben is szavazhatnak a 06-20/30/70-44-22-999-es telefonszámon. Az MTVA számára rendkívül fontos a tehetségek felkarolása, így több, fináléba be nem jutott versenyzőt is különdíjban részesítünk. Közülük pénteken valaki elnyeri a lehetőséget, hogy Magyarországot képviselje a Eurovision Young Musicians versenyen Kölnben, szeptember 3-án, az ifjú klasszikus zenészek versenyében”

 

– mondta Medvegy Anikó, a Virtuózok főszerkesztője.

 

A pénznyereményen – az első helyezett 12 millió forintot, a második és harmadik helyezett pedig 6-6 millió forintot nyer – kívül szakmailag rendkívül értékes külföldi fellépési lehetőségek is várnak a finálé versenyzőire.

 

„A második széria finalistái mind nyertesek. A fináléban legtöbb nézői szavazatot kapó Virtuóz a New York-i Carnegie Hall-ba, a másik két fiatal pedig Berlinbe a Berlini Filharmonikusok Koncerttermébe, illetve a londoni Cadogan Hallba utazik majd a 2016/17-es évadban, hogy koncertet adjon a világvárosok legismertebb hangversenytermeiben”

 

– mondta Peller Mariann, a Virtuózok licensztulajdonosa.

 

Kép: MTVA – Zih Zsolt

 

A Virtuózok fináléjában Miklósa Erika Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő és a Virtuózok zsűritagja duettet ad elő Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekessel, aki kifejezetten a Virtuózok kedvéért látogatott Budapestre.

 

„Egy fiatal zenész életében a külföldi fellépések hatványozottan fontosak, általuk érzelmileg, szakmailag és emberileg is kinyílik a világ. Azt tanácsolom az ifjú virtuózoknak, hogy legyenek nyitottak, ne csak a szemükkel, hanem a teljes lényükkel nyissanak a tapasztalás felé, ez egyik legfontosabb ismérve a művésznek.”

 

– mondta Molnár Levente.

 

A Virtuózok fináléját a Duna és a Duna World is élőben közvetíti június 3-án 20:30-tól.

 

/x/

 

Nyitókép: mediaklikk.hu (Penziás Nikolett)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »