Példaértékű gesztus a muszlim vendégdiákok részéről

Példaértékű gesztus a muszlim vendégdiákok részéről

A Care2Travel szervezet által koordinált muszlim, hindu és baptista vallású 19 és 22 év közti qatari egyetemisták csoportja több helyi önkéntessel együtt szembetűnő munkát végzett a csíksomlyói barátok feredőjének kitakarításában, mellyel hozzájárultak az önkéntes munka népszerűsítéséhez.

Még három nap áll előttük, míg 8 napos programjuk lejártával, május 12-én, csütörtökön reggel hazautaznak, de addig is a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István gyermekotthonának zöldségeskertjében magyarországi kertész önkéntesekkel végeznek mezőgazdasági munkálatokat, angol társalgási programokban és egyéb önkéntes munkákban vesznek részt.

Eddig nagyon jól érzik magukat, szerintük a székely emberek nagyon kedvesek, nyíltak, segítőkészek és meglepődésükre sokan vannak, akik tudnak angolul kommunikálni. Négynapos ittlétük során koncerteken vettek részt, helyi önkéntesek csoportjaival találkoztak és szeretik, hogy élet van a városban továbbá nagyon kíváncsiak történelmünk és kultúránk sokszínűségére.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »