PC gyöngyszemek – avagy tiltakozom a fehér bőrűek hátrányos megkülönböztetése miatt!

PC gyöngyszemek – avagy tiltakozom a fehér bőrűek hátrányos megkülönböztetése miatt!

Csak egy, a múlt hét tucatnyi kirekesztő hírei közül.

Nagy-Britannia legfiatalabb nemi erőszaktevője egy tizenegy éves kisfiú, aki kilencéves húgát bántalmazta. Többször. Sok időn keresztül. És néhányszor ejakulált is. A hír már önmagában megdöbbentést, értetlenséget, felháborodást, és undort kelt. De beszélni kell róla, fel kell rá hívni a figyelmet, mert létezik. És a gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak. (Edmund Burke)

A hírt Magyarországon először a szebb napokat látott veterán pletykagyáros Ómolnár Miklós által főszerkesztett faktor.hu honlap közölte. Illusztrációként két egymás mellett ülő fehér, szőkés hajú testvérpárral. Két kicsi, aranyos modellel. Szerencsére háttal a fotósnak, arc nélkül… Meg is lepődtem rajta, mert a kép egy erdőben készült, így harmóniát, illetve a két testvér közötti barátságot sugallja. És mert korban, illetve fiú-lány viszonylatban a saját gyermekeim is lehetnének. Legalábbis a háromból kettőre illik a sablon.

A faktor.hu illusztrációja

Majd kíváncsiságból megnéztem az eredeti hírforrást. (Mert ez egy illik, mert így szoktam…)´S nem kellett csalódnom! Az idependent.co.uk angol nyelvű oldalán olvasható az eredeti hír. Kicsit hosszabban, de nagyjából a magyarnak megfelelő szöveggel. Ami viszont a kattintás pillanatában arcul csapott – hisz az internet mégiscsak multimédia, így a vizualitás különösen fontossá válik -, hogy az oldalon szereplő fotó, ami szintén “a meg nem nevezett” gyermekeket hívatott illusztrálni, egy fehér, szőke kislányt ábrázol, aki szomorúan térdei közé hajtja fejecskéjét. Arca nem látszik, de fehér bőre miatt simán kéknek gondolhatjuk…

Az idependent.co illusztrációja

És akkor felmerült bennem egy kérdés! Ha esetleg színes bőrű, urambocsá’ arab, vagy más nem fehér bőrű modellek képét használnák illusztrációként a sajtóban, akkor vajon mekkora lenne a hőbörgés a liberális és baloldali értelmiség, és leginkább az emberi jogokat védelmező civil csoportok körében? Gondolom, tudom, mert már tapasztaltam, hogy nagy! Most viszont mindenki kussol!

Pedig ez ugyanolyan negatív sztereotípiaképzés, csak éppen senkinek nem üti át az ingerküszöbét, senki nem emeli fel a hangját. Azaz mindenki elfogadja ezt a rasszista, ugyanakkor politikailag korrekt (PC) eljárást!

Illetve dehogy mindenki! Én nem kussolok! Tiltakozom és felszólítom az összes olyan emberi jogokat védő szervezetet, amely még rohadt meg teljesen a politika oltárán, hogy tiltakozzunk együtt az ellen, hogy fehér bőrű gyermekek képével illusztrálnak egy ilyen szörnyűséges hírt. Azt a látszatot keltve, hogy a fehér bőrű, szőke hajú gyerekek, erőszakosak, undorító tettekre képesek, és velejéig romlottak.

The post PC gyöngyszemek – avagy tiltakozom a fehér bőrűek hátrányos megkülönböztetése miatt! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »