Parubij: a lengyelek az orosz agresszió ideje alatt ne kezdjék el boncolgatni a történelmet

Az ukrán parlament elnöke megjegyezte annak a fontosságát, hogy most, amikor az orosz agresszió fenyeget Ukrajnában, amikor a megszálló orosz hadsereg az ukrán földeken van, nem időszerű a történelem összetett fejezeteit boncolgatni.

Andrij Parubij, a Legfelsőbb Tanács elnöke és Marek Kuchciński, a lengyel szejm elnöke kétoldali találkozón vitatják meg az ukrán-lengyel történelem egyes fejezeteit, melyek a második Világháborúban bekövetkezett események kihatását taglalják az ukrán-lengyel kapcsolatokban.

A találkozó Truszkavecben lesz, a helyi fejlesztési fórum keretein belül – írja az UNIAN hírügynökség.

Parubij megjegyezte, hogy Kuchciński is részt vesz a fórumon.

“Ukrajna számára nagyon fontos, hogy lehetőségünk lesz a véleménycserére és megbeszélni Ukrajna és Lengyelország közötti történelmi kérdéseket, mielőtt azokat megvitatnák a lengyel parlamentben.” – jelentette ki az ukrán házelnök.

Parubij hozzátette, hogy a lengyel parlamentben egy sor határozatot készülnek elfogadtatni az ukrán-lengyel viszony értékelésével kapcsolatosan.

“Sajnos ezen határozatok egy része kritikus megjegyzéseket tartalmaznak az ukrán féllel kapcsolatosan.” – mondta a Legfelsőbb Tanács elnöke.

Parubij megjegyezte, hogy most, amikor Ukrajna a saját területeiért harcol, nem időszerű a történelem összetett fejezeteit taglalni.

„Ez ügyben kéréssel fogunk fordulni Lengyelország népképviselőihez, valamint a házelnökhöz. Nagyon remélem, hogy megértésre találunk majd és történelmünk összetett fejezeteiről folytatott megbeszéléseket áttehetjük majd a későbbiekre.” – mondta a parlament elnöke.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Parubij: elfogadhatatlan határidőt szabni a kelet-ukrajnai választások megrendezéséreParubij elmondta, mi a siker titkaParubij harcba száll a képviselői hiányzások ellenRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Andrij Parubij, Ukrajna, Lengyelország, történelem, diplomácia, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »