Partnerségre hívja a Néppártot az MPP Hargita megyei elnöke

Partnerségre hívja a Néppártot az MPP Hargita megyei elnöke

Üdvözlöm az EMNP döntését, a jelenlegi politikai helyzetben ez a legbölcsebb döntés, amit hozhattak, és bízom benne, hogy a függetlenek támogatását is elvetik végül, hiszen ezáltal csakis a magyar érdekkel mennének szembe. A közösség, a szavazópolgár pedig nem ezt várja vezetőitől.

Erdély szinten Hargita megyében volt együttműködés az önkormányzati választáson az MPP és az EMNP között, amely szintén a Magyar Polgári Párt politikáját támasztja alá. Helye és ideje van a versenynek és helye és ideje van az együttműködésnek. Erre alapozva kérem a Néppárt vezetőségét, hogy támogassák a polgári oldal jelöltjeit, amely jó kezdet lehet a választások utáni közös gondolkodásra.

A magyar közösség határozott, célirányos és következetes képviseletet vár el minden felelős politikai szereplőtől. Az értelmetlen testvérharc a magyar közösség közélettől való elfordulását eredményezte. Meggyőződésem, hogy az erdélyi magyar politikában a kritikus, számon kérő, de ugyanakkor a konstruktív és összehangolt pluralizmus hozhat eredményt. A közös célok elérése több lehetséges módon képzelhető el, ami nem egymás ellehetetlenítésére hanem kiegészítésére kell irányuljon. A véleményütköztetésnek ugyanúgy megvan a szerepe, mint a konszenzusnak. Sajátos kisebbségi sorsunkból adódóan vannak helyzetek, amikor össze kell zárnunk. Ennek felismerését nemzetpolitikának, a gyakorlatba ültetését pedig felelős politizálásnak nevezzük.

A Magyar Polgári Párt programja támogatásra érdemes, az MPP mindig is vállalta a haza, a nemzet, a család, az erdélyiség és az autonómia képviseletét. Mindannyian az önrendelkezés értékrendjét képviseljük, ezért bízom benne, hogy az MPP-s képviselőjelölteket azok is támogatni tudják, akik az önkormányzati választáson másként szavaztak.

Az egységes nemzeti válogatott támogatására kérek minden felelősen gondolkodó, elkötelezett erdélyi magyar embert.

Salamon Zoltán,
a Magyar Polgári Párt Hargita megyei elnöke


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »