Partizánbarack, rendőrszőlő – Magazin ajánló

Partizánbarack, rendőrszőlő – Magazin ajánló

A történelem országútján: a horgosi gazdák termését pusztítja a menekültáradat. Cakó Ferenc-interjú. Honnan indult Dzsudzsák Balázs? Patkányáradat Budapesten? Az izraeli hadiipar titkai. Szombaton Magazin.

„Ők kapják a sok segélyszállítmányt, nekik viszik a vizet, miközben mi dolgozunk – mondja a neve elhallgatását kérő férfi, aki mintha csak nyomatékot akarna adni szavainak, egy pillanatra sem áll le a krumpliszedéssel. Mezítláb bokáig áll a homokban, a sérült krumplikat a földben hagyva lépked. Szomorúan árulja el, mint aki bizalmas titkát fedi fel, hogy a migránsok három hónap alatt bizony rájöttek, a krumpli ehető. Felesége pedig azt meséli el, hogyan kapott rá egyre több ‘kisebbségi’ a taxizásra, amint a kerítés dacára megszaporodtak a határ mellé letáborozó migránsok”. (Partizánbarack, rendőrszőlő)

Ez csak egy idézet a sok izgalmas cikkünkből. Magyar Nemzet Magazin – keresse minden hétvégén az újságárusoknál!

Közel száz év alatt már megszoktuk, hogy Szerbiában egy színmagyar falu nevét cirill betűkkel írják ki, de az már új, hogy ezt a feliratot festékszóróval áthúzzák, és egy görögországi település nevét írják oda: Idoméniét. Aztán az is új, hogy a horgosi gazdák ugyanannyit emlegetik saját veteményesükben állva Angela Merkelt és Recep Tayyip Erdogant, mint Josip Broz Titót vagy Szlobodan Milosevicset. Mindez annak a következménye, hogy ezekben a napokban is több száz menekült gyalogol át a vajdasági határfalu földjein. Horgoson jártunk, ahol egy tragédiát is a migránsválsághoz kötnek a helyiek.

Bár lehet őrült nagy kapacitású számítógéppel és végtelen költségvetéssel rajz- és bábfilmet készíteni, gyakorta ugyanaz az ég, fű és tavacska vonul végig a filmeken – vélekedik a negyvenéves szakmai pályafutását ünneplő Cakó Ferenc animációsfilm-rendező, a Sebaj Tóbiás és a Zénó gyurmafigurák világszerte elismert alkotója. A homokanimációval világhírűvé vált alkotó a kézművességben hisz, és az érdekli, hogy vajon milyen festékkel dolgozott Hieronymus Bosch, hiszen ötszáz évvel később is ragyognak festményein a pirosak, kékek és sárgák.

Mesés karriert futott be a Nyírlugosról származó Dzsudzsák Balázs. Labdarúgó-válogatottunk csapatkapitánya jelenleg évi egymilliárd forintos fizetésért az egyesült arab emírségekbeli Al-Vahda játékosa. Édesanyja, Kósa Ildikó ma is a helyi általános iskola pedagógusa, aki ugyanúgy él, mint amikor fia még a faluban kergette a labdát.

Patkányinvázió!; Ellepik Budapestet a patkányok; Emelkedik a fővárosi rágcsálók száma – ilyen címekkel jelentek meg az utóbbi héten tudósítások arról, hogy egy-két patkány fényes nappal előbújt a Deák és az Erzsébet téren. Invázióról szó sincs, semmi sem utal arra, hogy elszaporodtak volna a fővárosban a nem túl népszerű állatok. Ugyanakkor soha nem fognak teljesen eltűnni sem.

Százhúsz esztendeje, 1896-ban született a szent életű erdélyi püspök, Márton Áron. 1949 után hat évet töltött börtönben, tízet pedig házi őrizetben. Mártíromságát többen Mindszenty bíboroséhoz hasonlítják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »