Pars és Kozák selejtez, női pólósaink elődöntőznek

Pars és Kozák selejtez, női pólósaink elődöntőznek

Magyar szempontból úgy tűnik, nyugodt napnak nézünk elébe, már ami az éremcsatákat illeti, ugyanis nem leszünk érdekeltek abban a 16 számban, amiben ma bajnokot avatnak, Ugyanakkor a női vízilabda-válogatott a riói fináléért száll medencébe, míg Pars krisztiánnak elsősorban önmagát kell legyőznie a férfi kalapácsvetés selejtezőjében.

– A teljes magyar riói program

Számunkra egyértelmű, hogy a női vízilabda-válogatott elődöntője lesz a legfontosabb, magyarokat érintő sportesemény a riói olimpia mai napján. Még ki sem engedhettünk az ausztrálok elleni hősies győzelem után – a 8-8-as végeredményt követően ötméteresekkel győztek Bujka Barbaráék –, máris itt a következő nagy feladat: meg kell verni a címvédő, világbajnok Egyesült Államok csapatát, hogy a magyar válogatott bejusson története során először az olimpiai fináléba.

Bíró Attila, az Európa-bajnok együttes szövetségi kapitánya úgy véli, annak ellenére megvan minden esélyünk a győzelemre, hogy a csoportküzdelmek során már játszottunk az amerikaiakkal, és kikaptunk tőlük 11-6-ra.

– Mi vagyunk az egyik olyan csapat – nem sok van, kettő, maximum három -, amelyik képes lehet megszorítani vagy megverni őket. Megvan a fejemben a taktika, amivel remélhetőleg meg tudjuk szorítani őket, de ahhoz egy jóval felszabadultabb játék szükséges, és nem férnek bele az ausztrálok ellen is látott 0-3-as periódusok – nyilatkozta az MTI-nek Bíró Attila.

Kozák Danuta a Szabó Gabriellával nyert aranyérem után most egyéniben készül megvédeni olimpiai bajnoki címét

Pólósaink mellett több sportágban is selejtezőkben izgulhatunk sportolóinkért. A kajakosaink közül újra vízre száll a tegnap Szabó Gabriellával aranyérmet nyerő Kozák Danuta, hogy ezúttal egyesben szeretné megmutatni a világnak, komolyan gondolja a címvédést K-1 500 méteren. Rajta kívül legrövidebb, 200 méteres távon a kenus Hajdu Jonatán és az utólag csapatba került Molnár Péter, Tótka Sándor kajakos páros juthat be a fináléba vagy az előfutam megnyerésével, vagy pedig egy kiváló középfutammal, míg a leghosszabb, 1000 méteres távon a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin kajak kettes célja sem más, mint a holnapi finálé elérése.

Atlétikában elkezdik a versengést a férfi kalapácsvetők is. Ha egy évvel ezelőtt lennénk, akkor szinte biztosan esélyesként emlegetnénk a címvédő Pars Krisztiánt, ám londoni olimpiai bajnokunk idén szinte állandóan sérülésekkel küzdött, több méterrel elmaradva a legjobbjától. Természetesen mindent megpróbál majd, hiszen egy 75 méter körüli dobással már bejuthat a 12-es döntőbe, ott meg aztán a saját szavaival mondva, bármi megtörténhet.

Pars Krisztián döntőbe jutna, és titokban éremben reménykedik férfi kalapácsvetésben

– Az edzések alapján 75-76 méter elérésére képesnek érzem magam minden körülmények között, de ha kijön a lépés, akkor a 78 méter fölé is eljuthatok, ami pedig akár érmes helyre is elég lehet – nyilatkozta még az elutazása előtt kétszeres Európa-bajnokunk.

A műugróknál is lesz magyar induló, a női toronyugrás selejtezőjében Kormos Villő lesz érdekelt, akitől a tisztes helytállást várhatjuk el.

A magyarok mai olimpiai programja

Atlétika (Olimpiai Stadion)

16.05–17.01: férfi kalapácsvetés, selejtező, B csoport (Pars Krisztián)
Kajak-kenu (Rodrigo de Freitas Lagúna)
Előfutamok – 14.00: férfi K–2 1000 m (Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin), 14.30: férfi C–1 200 m (Hajdu Jonatán), 14.44: férfi K–2 200 m (Molnár Péter, Tótka Sándor), 15.05: női K–1 500 m (Kozák Danuta). Középfutamok – 15.12–15.20: férfi K–2 1000 m, 15.20–15.34: férfi C–1 200 m, 15.34–15.48: férfi K–2 200 m, 15.48–16.02: női K–1 500 m.
Műugrás (Maria Lenk Uszoda)
20.00–23.10: női toronyugrás selejtező (Kormos Villő)
Vízilabda (Olimpiai Uszoda)
Női elődöntő – 21.30 Magyarország–Egyesült Államok


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »