Parlament elé viszik a miskolciak rossz bérezését

A miskolci Jobbik szerint nem várhat tovább a fizetésemelés kérdésének tisztázása a borsodi megyeszékhelyen, ezért az ellenzéki párt a parlament elé viszi a béremelés ügyét – közölte a nemzeti párt miskolci frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter elmondta, a párt helyi képviselőcsoportja első körben az állami cégeket kényszerítené rá arra, hogy a városban élők fizetését igazítsák a nyugat-magyarországi szinthez. Ennek érdekében módosítanák a munka törvénykönyvét, amit az Országgyűlés alelnöke, Sneider Tamás is támogatásáról biztosított.

Mint mondta, akár már a jövő héten a parlament szakbizottsága elé kerülhet a miskolci Jobbik javaslata, amely megtiltaná az állami foglalkoztatóknak, hogy ugyanazért a munkáért kevesebbet fizessenek egy miskolcinak, mint egy nyugat-dunántúlinak.

A törvénymódosítás természetesen valamennyi olyan állami vállalatnál dolgozó, elsősorban kelet-, északkelet-magyarországi munkavállaló fizetését emelné, akik eddig csak azért kaptak kevesebb bért, mert szegényebb országrészbe születtek – fűzte hozzá.

Jakab Péter arra kérte Csöbör Katalint, Miskolc fideszes országgyűlési képviselőjét, győzze meg képviselőtársait a Jobbik javaslatának támogatásáról: a Fidesz álljon ki a miskolciak, kelet-magyarországiak fizetésemelése mellett – szólított fel az ellenzéki frakcióvezető.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »