Parkolópályára kényszerült beruházások Udvarhelyszéken

A fejlesztési minisztérium által finanszírozott projektek közül több is veszélybe került Udvarhelyszéken, miután a tárca beszüntette az Országos Vidékfejlesztési Program részeként elkezdett munkálatokhoz szükséges pénzek folyósítását – számol be Fülöp-Székely Botond a kronika.ro-n.

Emellett az országos büdzsébe be nem tervezett fejlesztéseket sem támogatják. A Hargita megyei önkormányzat képviselői kedden tárgyalásokat kezdeményeztek a minisztérium illetékeseivel. Udvarhelyszéken az Atyha felé vezető (DJ 136A), illetve a Kissolymoson áthaladó (DJ 134A) utak korszerűsítését érinti a fejlesztési minisztérium döntése – nyilatkozta a Krónikának Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

Hozzátette, ezeken kívül több, az Országos Vidékfejlesztési Program keretében finanszírozott, önkormányzatok által kezdeményezett projekt is leállhat. Erről bővebb információt egyelőre nem tudott mondani, hiszen a napokban szólították fel a polgármesteri hivatalokat, hogy közöljék, milyen tervezett megvalósításaik kerültek veszélybe. Megkeresésünkkor a megyei önkormányzat vezetője éppen Bukarestbe utazott, ahol Vasile Dâncuval, a fejlesztési tárca vezetőjével tárgyalna az ügyben.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »