Párizsi célpontra támadtak volna a Rotterdamban elfogott "franciák"

Párizsi célpontra támadtak volna a Rotterdamban elfogott "franciák"

Terrorista támadás tervezésének gyanújával őrizetbe vett a holland rendőrség egy férfit Rotterdamban. A 32 éves gyanúsított elfogását a francia hatóságok kérték. Feltételezésük szerint társaival egy Párizs körzetében lévő célpont ellen terveztek támadást. A gyanúsítottat várhatóan rövid időn belül átadják Franciaországnak. Egy másik férfi, Reda Kriket csütörtökön került őrizetbe ugyanezzel a terrorista tervvel kapcsolatban. Az ügy pikantériája, hogy az MTI eredeti hírében mindkét elfogottat franciának nevezi.

Terrorista támadás tervezésének gyanújával őrizetbe vett a holland rendőrség egy "francia" férfit vasárnap Rotterdamban. A gyanúsított elfogását a francia hatóságok kérték – tudatta a holland ügyészség.

Francia feltételezések szerint a 32 éves férfinak része volt egy terrorista támadás tervének kidolgozásában, amelyet egy Párizs körzetében lévő célpont ellen terveztek. A gyanúsítottat – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – várhatóan igen hamar átadják Franciaországnak.


Eddig a franciák szaga volt barna, de már a színük is

Egy másik "francia" férfi, Reda Kriket csütörtökön került rács mögé ugyanezzel a terrorista tervvel kapcsolatban. A párizsi ügyészség szerint a nyomozás eddig nem tárt fel összefüggést Kriket és a hét eleji brüsszeli, továbbá a tavaly őszi párizsi merényletek között.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »