Párizsban minden az Eb-döntő körül forog

Párizsban minden az Eb-döntő körül forog

Párizs már a vasárnapi labdarúgó Eb-döntőre hangolódik. A francia drukkerek már felvásárolták a nemzeti csapat dresszeit, de Portugáliában is elkezdődött a hangolódás a fináléra.

Felpörgött a francia sportboltok forgalma az Európa-bajnokság döntője előtt. A házigazdák szurkolói pedig kapkodják is a címeres termékeket. „Gyakorlatilag minden francia válogatotthoz kapcsolódó termékünk kint van már a polcokon. Raktáron már semmi nincs és ami kint van az is nemsokára elfogy. Az elődöntő óta még többen keresik ezeket a termékeket” – mondta egy eladó.

A fővárosban már minden készen áll a vasárnap esti fináléra – és még az újságárus is a francia nemzeti színekben árulja a lapokat, amelyek címoldalai már a portugál-francia döntővel foglalkoznak.

A rendezők pedig továbbra is a biztonságra összpontosítanak. A döntő idején ugyanis rengeteg ember lesz a stadion és a szurkolói zóna körül.

„Továbbra is fennáll a terrorfenyegetettség, a döntőnek is megvan a kockázata. Ez pedig indokolttá teszi az óvintézkedéseket a Champs Elysees környékén. Az Európa-bajnokság döntője ebből a szempontból is egy kivételes és rendkívüli esemény” – hangsúlyozta Michel Cadot, a párizsi rendőrség vezetője.

Készül a portugál főváros is: Lisszabonban már csak a kezdő sípszóra vár a szurkolói zóna, és a legtöbb épületen már ott lobog a portugál zászló.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »