Pappá szentelték Serényi Tamás piaristát

Pappá szentelték Serényi Tamás piaristát

Beer Miklós váci megyéspüspök október 8-án pappá szentelte Serényi Tamás piarista szerzetest, a gödi szakközépiskola tanárát családja, rendtársai és munkatársai körében a Duna-parti piarista kápolnában.

Az ünnepi eseményen Labancz Zsolt SP tartományfőnök köszöntötte Beer Miklós püspököt mint piarista konfrátert és öregdiákot, a piarista „nagycsalád” közeli barátját is. Kiemelte annak fontosságát és kifejezte az iránti örömét, hogy a piarista rend és a püspök mindig is együtt tudott gondolkodni ifjúságnevelési és szociális kérdésekben.

Beer Miklós régi kedves ismerősként köszöntötte Serényi Tamás piaristát, akit ő szentelt diakónussá 2015. november 5-én. Személyes hangvételű beszédet mondott, majd megkezdődött a szentelési szertartás.

A püspöki felszentelő imát és kézrátételt követően a jelen lévő paptársak, rendtársak kézrátétellel fogadták be a papi közösségbe Serényi Tamást, majd gödi rendtársai újmisés ruhába öltöztették.

A mise végén Serényi Tamás primíciás áldásban részesítette az ünneplő közösséget. A szentmise után a jelenlévők asztalközösséget alkotva ünnepeltek tovább.

Forrás: Piarista Rend Magyar Tartománya

Fotó: Hajba András

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »