Pappá szentelték az egykori profi labdarúgót

Pappá szentelték az egykori profi labdarúgót

DUBLIN. Joseph Augustine Di Noia OP érsek pappá szentelte az egykori profi labdarúgót, a domonkos rendi Philip Mulryne-t Dublinban, a Szent Megváltó-templomban.

Joseph Augustine Di Noia érsek, aki a Hittani Kongregáció helyettes titkára, Rómából utazott Dublinba a papszentelésre.

Philip Mulryne 2012-ben lépett be a domonkos noviciátusba Írországban, Corkban, és tavaly októberben szentelték diakónussá. A Belfastban született Mulryne sportpályafutása során 27 nemzetközi meccsen játszott, melyeken a csapata nyert. 1997-ben mutatkozott be a Manchester Unitedban. Mivel nem sikerült hosszú karriert befutnia az elsõ osztályú angol labdarúgócsapatnál, a Norwich City klubjába szerzõdött, ahonnan végül sérülés miatt távozott.

Ezt követõen a Cardiff City, majd a Leyton Orient csapatában játszott rövidebb ideig, míg 2009-ben hivatalosan visszavonult a labdarúgástól, és elkezdte a papságra való felkészülést.

Filozófiai tanulmányait a belfasti Queen’s Egyetemen és a birminghami nemzetközi katolikus fõiskolán, a Maryvale Intézetben végezte, majd egy évig teológiát tanult a Pápai Ír Kollégium diákjaként Rómában, a Pápai Gergely Egyetemen.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »