Panetta: Trump Oroszország oldalára állt

 

Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje Oroszország oldalára állt, és ezért nem válhat belőle az amerikai fegyveres erők főparancsnoka – szögezte le helyi idő szerint szerdán Leon Panetta egykori védelmi miniszter, a CIA korábbi igazgatója a Demokrata Párt philadelphiai jelöltállító konvencióján.

Trump pár órával korábban arra szólította fel Oroszországot, hogy hackerekkel kutassa fel és tegye közzé azokat az e-maileket, melyeket Hillary Clinton külügyminisztersége idején a privát címéről küldött, s melyeket kitörölt. Mindezt akkor, amikor egyre többen azt feltételezik, hogy Oroszország áll amögött, hogy a Wikileaks a múlt pénteken a Demokrata Párttól megszerzett több ezer levelet publikált, melyek arról tanúskodtak, hogy a párt nem volt pártatlan, megpróbálta elgáncsolni Bernie Sanders kampányát, hogy Clinton lehessen az elnökjelölt.

Panetta úgy véli, hogy Trump ezzel az ország egyik ellenfelét nyíltan arra kérte, hogy informatikai hadviseléssel vagy hírszerzési eszközökkel avatkozzon be a választásba.

“Felfoghatatlan számomra, hogyan lehet egy elnökjelölt ennyire felelőtlen” – bírálta Trumpot Leon Panetta.

Kritizálta Trumpot a konvención egy nyugalmazott admirális is. John Hutson szerint Trump “személyesen kérte fel Oroszországot, hogy hackelje meg Amerikát”.

Trump a republikánusok korábbi elnökjelöltjét, John McCain szenátort is szájára vette, amiatt, hogy a vietnami háborúban fogságba esett.

“Arra sem méltó, hogy McCain cipőjét kipucolhassa” – mondta erre Trumpról John Hutson, az amerikai haditengerészet nyugalmazott admirálisa.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »