Pályáznak az Uber helyére

Pályáznak az Uber helyére

A Magyarországról vasárnap kivonult Uber elvén működő taxiscég jön Budapestre augusztusban. A Taxify drágább lesz ugyan, mint az Uber volt, de az előírt kötelező tarifa nekik nem jelent akadályt.

Az Uber helye nem marad betöltetlen, az Észtországból indult, személyszállítással foglalkozó Taxify hétfőn bejelentette, hogy augusztustól az Uber helyébe lép, megtartva annak utasközpontú mentalitását, de betartva a vonatkozó szabályozást.

Mint megírtuk, az Uber vasárnap függesztette fel szolgáltatását Budapesten. Döntésüket azzal indokolták, hogy az aznap életbe lépő személyszállítási törvény veszélybe sodorja sofőrjeiket, akiktől a hatóságok elvehetik jogosítványukat és autójuk rendszámát is. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jegyzett jogszabály leginkább a diszpécserszolgálat hiányát kifogásolta az okostelefonos alkalmazáson keresztül működő cégnél.

Az észt startup hónapról hónapra tizenöt-húsz százalékos növekedést produkál, és rendületlenül terjeszkedik. Prágában, Amszterdamban, Helsinkiben és több más európai nagyvárosban is működik. Lapunkhoz eljuttatott közleményében a cég azt ígéri, úgy tartja be a taxisrendelet minden pontját, hogy közben technológiában és életérzésben hozzák mindazt, amit az Uberben szerettek a felhasználók – kivéve a kedvezőbb fuvardíjat. A közlemény szerint az Uber-sofőrök is örülhetnek az új cég érkezésének, mert azoknak a közösségi fuvarozóknak, akik megszerezték a szükséges papírokat, továbbra is lesz munkájuk. Lehet majd készpénzzel fizetni, a fuvar után kapott e-mailből gombnyomásra igényelhető e-számla mellett megjelenik a taxióra által kinyomott bizonylat is. A Taxify- autókban is hitelesített óra működik majd. Az utas és a társaság is össze tudja vetni az alkalmazás által, GPS-alapon rögzített utat az óra által mért kilométerekkel. Véleményt mondhatnak az utasok a sofőrökről is, digitális rendszer segítségével értékelhetik a kapott szolgáltatást. A cég hangsúlyozta, a szolgáltató a megfelelő magatartás mellett a jogkövető adófizetést is előírja alvállalkozóinak.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 07. 26.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »