Pályaudvaron robbantott volna, majd az IÁ-nak toborzott – enyhe ítéletet kapott, hogy legyen esélye beilleszkedni

Pályaudvaron robbantott volna, majd az IÁ-nak toborzott – enyhe ítéletet kapott, hogy legyen esélye beilleszkedni

Dzsihadista propagandáért húsz hónap letöltendő börtönre ítéltek egy 15 éves fiút Ausztriában csütörtökön, alig egy évvel azután, hogy egyszer már elítélték őt, mert pokolgépes merényletre készült az egyik bécsi pályaudvar ellen, és csatlakozni akart az Iszlám Államhoz.

A török származású, akkor 14 éves iskolást tavaly májusban kétévi, nagyobbrészt felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották, büntetéséből nyolc hónapot kellett letöltenie. Ám nem sokkal azután, hogy feltételesen szabadlábra helyezték, mobiltelefonjáról egy toborzó célú, az Iszlám Állam terrorszervezet egyik fegyveresét ábrázoló fényképet küldött egy másik fiatalembernek.

A védő azzal igyekezett menteni a 2007-ben Ausztriába került fiút, hogy hátrányos megkülönböztetésként élte meg, hogy súlyos tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek közé tették az iskolában, és ez is hozzájárult radikalizálódásához.

Micsoda rasszizmus, ha egy nehezen beilleszkedő bevándorlót a többi tanulási nehézésggel küzdő gyerek közé teszik! Teljesen természetes minden európai kisdiáknál is, hogy pokolgépes merényletre készül miatta.

Belügyminisztériumi közlések szerint Ausztriából 260 ember, köztük több nő és gyermek utazott Szíriába és Irakba, hogy ott az Iszlám Állam oldalán harcoljon.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »