Pályaudvarokat ürítettek ki Belgiumban

Több Brüsszelhez közeli pályaudvar kiürítésére került sok szerdán, számoltak be róla belgiumi portálok.

Egy névtelen fenyegető jelentkezett szerdán Belgiumban, aki azt állította, hogy több állomáson is bomba fog robbanni, ezért kiürítették az érintett pályaudvarokat.

Először a Brüsszeli Északi-pályaudvaron evakuálták az utazóközönséget, a hadsereg és a tűzszerészek vizsgálták meg a helyszínt. A Brüsszelhez közeli Charleroi két állomását is érintette az eset, az egyik a helyi Északi-pályaudvar, a másik pedig a Charleroi repülőtér melletti vasúti megállót.

Az átvizsgálások során semmit sem találtak, a forgalom aLe Soir jelentése szerint újra megindult, a várakozások miatt viszont jelentős késések voltak, és várhatóak is a következő órákban k a belga vasúti vonalakon.

lepoint.fr szerint összesen négy bombafenyegetést érkezett, a Charleroi repülőteréhez tartozó állomás átkutatása még szerda este is tartott.

Terrorcselekmény lehetett a rendőrök elleni késeléses támadás

Egy Hicham D. nevű, 43 éves belga állampolgár szerda délelőttkéssel támadt két civil ruhás rendőrre a brüsszeli Schaerbeek negyedben. Az elkövető megpróbált elmenekülni, a megsebesített rendőrök egyik társa azonban lábon lőtte, majd őrizetbe vették.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »