Pálosok nyomában – Vetítő

Pálosok nyomában – Vetítő

Adás:
2016. május 16., hétfő 14.05
2016. május 17., kedd 14.05
2016. május 18., szerda 14.05
2016. május 19., csütörtök 14.05
2016. május 20., péntek 14.05

12 éven aluli nézőink számára nem ajánlott.

Május 16., hétfő
Pálosok nyomában
Rendező: Csallóközi Zoltán
A Pálosok nyomában az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend történetét mutatja be, megismerhetjük magyarországi és határon túli emlékhelyeiket, és ma is működő szervezeteiket.

Május 17. kedd
Moka Béla igaz története (ismétlés)
Rendező: Fazekas Péter
Az idősebb generáció tagjai közül sem emlékszik már mindenki Moka Béla nevére. A Bihar megyei kisvárosból, Margittáról származó férfi 1971-ben hatodmagával eltérített egy repülőgépet a nagyváradi reptéren. El is repültek Bécsig, ahol menekülttáborba kerültek. Moka Béla néhány évvel később, máig tisztázatlan okokból, hazaszökött Romániába, ahol börtönbe vitték. Béla bácsi ma feleségével éli az aktív és optimista nyugdíjasok életét a rendes, kerttel és szőlőssel körbevett margittai házban.

Május 18., szerda
Bogyó visszatér (ismétlés)

Rendező: Cséke Zsolt
Bogyó, a rétisas karbofurán mérgezéssel visszakerül a Hortobágyi Madárkórházba. Alig kezdődik el a madár gyógyítása, amikor Torda -a korábban szintén mérgezéssel kezelt, majd szabadon engedett rétisas – is újra bekerül a Madárkórházba. A két eset hasonló, hiszen mindkét madár újra mérgezést szenvedett csak a mérgezés módja más. Ez a film a két rétisas történetét mutatja be…

Május 19., csütörtök
Cinema inferno (ismétlés)
Rendező: Novák Tamás
1949-re Magyarország újra sötétbe borult. Az ország teljhatalmú ura Rákosi Mátyás a szovjetek parancsára a kor legnagyobb és leglátványosabb kirakatperét készítette elő. A hatalmas színjátékhoz azonban nemcsak forgatókönyvírók és színészek kellettek, szükség volt operatőrökre és rendező is.

Május 20., péntek
Tomi, Ervin és az iskola (ismétlés)
Rendező: Simó Ibolya
Székelyvarság, Hargita megye egyik hatalmas kiterjedésű szórvány települése. Az itt lakó emberek a hagyomány és természet közelségében élnek. Székelyvarságon vannak gyerekek, akik dacolva a téli zord időjárással, a térdig érő hóval vagy az őszi eső utáni sártengerrel több kilométert tesznek meg naponta, átkelve hegyen-völgyön, hogy eljussanak az iskolába.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »