Palkovics üzent Pukliéknak

Netes fogadóórát tartott Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára. Arra kérte a sztrájkot tervező pedagógusokat, hogy ne buzdítsanak senkit törvénysértésre.

„A jelenleg hatályos jogszabályok szerint a keddi, politikai tüntetésen bejelentett, március 30-ára vonatkozó egyórás akció esetén a jogszerű sztrájk törvényi feltételei nem állnak fenn. Arra kérjük a keddi politikai akció szervezőit, hogy senkit ne buzdítsanak törvénysértésre” – válaszolta lapunk kérdésére az államtitkár.

Hozzátette, hogy a kormány a Pedagógusok Szakszervezetének sztrájkbizottságával tárgyal a pedagógusok által kívánt változásokról, az egyeztetések a tegnapi és a mai napon is zajlanak.

Elmondta azt is: nem tárgyalnak a Civil Közoktatási Platform követeléseiről a köznevelési kerekasztalon kívül. „A köznevelés ügyeit továbbra is e szakszervezeti egyeztetéseken és a köznevelési kerekasztalnál kívánjuk megvitatni. A köznevelési kerekasztalra továbbra is várjuk a szakmai és érdekvédelmi szervezeteket” – közölte a politikus.

Azt is szerettük volna megtudni, hogy Palkovics mit szól ahhoz, hogy a tüntetők szerint elvesztette a hitelét, ezért nem kívánnak tárgyalni sem vele, sem Balog Zoltán miniszterrel, erre azonban nem kaptunk választ.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »