Paks 2 ára

Újabb 40 év?

Paks2 ára:

Hitel: tíz milliárd EUR (háromezer milliárd forint)Futamidő: 33 évTeljes bekerülés: közel ötezer milliárd Ft – ebben a számban tizenkét nulla vanTörlesztő részletek: 2026 – 47-ig évente háromszáz milliárd FtKülföldi magyar államadósság növekedése: 30%

És az apróbetűs részek:

a hitelt devizában törlesztjük, ha romlik a forint, akkor – ezt ugye, ismerjük már…az uránérc kitermelése egyre költségesebb;a kiégett fűtőelemeket itthon kell elhelyezni, de még nem tudjuk, hol és hogyan.

Hírdetés

Utánunk az özönvíz? Ez történelmünk legdrágább beruházása. Soha ekkora adósságba magyar kormány nem verte magát.

Ugye tudja, hogy az atomerőművekben a legritkább a baleset? De ha bekövetkezik, akkor pusztító hatásai kezelhetetlenek. A csernobili katasztrófa egymillió ember haláláért felelős. Fukushimánál a radioaktív víz 3 éve ömlik az óceánba megállíthatatlanul.

A megújuló energia egyre olcsóbb, az atomenergia egyre drágább.Paks2 a jelenlegi európai áramár kétszereséért fog termelni. A különbözetet a kormány magára vállalja – vagyis az adófizetőkre terheli.

A moszkvai expresszről 40 évig nem lehet leszállni! És ez a járat nem Európába visz. Ott ugyaniscsökken az atomenergia részesedése, a nukleáris erőműveket bezárják, és az energiaellátásban egyre nagyobb szerephez jutnak a megújuló források, elsősorban a nap és a szél.

Tényleg erre van szükségünk?

Forrás: http://erdekelezvalakit.blog.hu/2014/09/27/a_varsoi_szerzodestol_a_moszkvai_szerzodesig


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »