Pacquiao visszatér

Noha idén április 10-én, a Timothy Bradley felett aratott győzelme után a szegre akasztotta a kesztyűit a nyolc súlycsoportban is vb-címet szerző Manny Pacquiao, úgy tűnik, a politikusi pályafutása nem emészti fel minden energiáját. Menedzsere az ESPN riporterének elárulta, a filippínó klasszis a szenátusi munkái után október végén vagy november elején visszatér, és Las Vegasban lépne ringbe.

Sokan kételkedtek abban, hogy a 37 éves, még ereje teljében lévő, ám a csúcsformáján már túlhaladott Manny Pacquiao valóban abbahagyja a profi ökölvívói pályafutását, miután április 10-én legyőzte az amerikai Timothy Bradleyt. A Fülöp-szigeteken a szenátusba is beválasztott világklasszis bunyós visszatérése a ringbe állandóan napirenden volt, és úgy tűnik, ősszel ismét megcsodálhatjuk a szorítóban kivételes képességeit.

– Manny vissza akar és biztosan tudom, hogy vissza is fog térni. Egyetlen problémája az, hogy a Fülöp-szigeteki szenátus éppen az október 15-re tervezett visszatérése időpontjában szavaz az ország költségvetéséről, és neki ott a helye. Ennek megfelelően október 29-re vagy november 5-re keresünk ellenfelet a visszatérő összecsapásához. Bárki lehet a ring másik sarkában, de ahhoz ragaszkodunk, hogy Las Vegasban legyen a mérkőzés – árulta el Bob Arum, a filippínó világklasszis menedzsere.

Pacquiao egyébként nem csinál abból titkot, hogy számára már a politikai szerepvállalás az elsődleges, ám a boksz, az edzések és a nagy meccsek hangulata az, ami igazából hiányzik neki, ami oldja a felgyülemlett stresszt. Egyelőre arról nincs hír, hogy melyik súlycsoportban térne vissza, illetve az sem tisztázott, hogy címmeccsen vagy egy felhozó csatában láthatná őt újra a közönség.

A leendő ellenfelei között emlegetik a WBO váltósúlyú világbajnokát, Jessie Vargast, Danny Garciát valamint Adrien Bronert is


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »