Pacquiao egyszerűen nem képes visszavonulni

11 napja pontozásos vereséggel elvesztette a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki címét az ausztrál Jeff Hornnal szemben.

„Szeretem ezt a sportot, ég bennem a szenvedély, és tovább küzdök Istenért, a családomért, a szurkolóimért és a hazámért” – jelentette be Twitter-oldalán a fülöp-szigeteki ökölvívó, aki 60. győzelmére készült a profik között, ám a bírók egyhangú pontozással ellenfelét látták jobbnak Brisbane-ben. A hazai bokszoló a három döntnök szerint 117-111, 115-113 és 115-113 arányban nyert.

Mivel a 38 éves Pacquiao megkérdőjelezte az eredményt – mondván, a bírók a hazai közönség miatt kedveztek Hornnak –, egy fülöp-szigeteki kormányhivatal felülvizsgálatot kért a WBO-tól. A szervezet kedden jóváhagyta Horn győzelmét, miután a meccset újranéző öt független bíró szerint Pacquiao öt, míg Horn hét menetben bizonyult jobbnak, összességében pedig hárman az ausztrált látták győztesnek, egy a fülöp-szigetekit, egy pedig döntetlent ítélt.

A meccs szerződésében szerepelt a visszavágó lehetősége, amelyet a hírek szerint szintén Ausztráliában rendezhetnek novemberben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »