Özönlött a nép a berlini utcára: Merkel, tünés!

Özönlött a nép a berlini utcára: Merkel, tünés!

Több ezer ember vonult Berlin utcáin hazafias szervezetek szervezésében, hogy tiltakozzon a merkeli migránssimogató és feltétel nélkül befogadó politika ellen. A szélsőjobboldalinak tartott PEGIDA mozgalom szervezte tüntetéshez sokan csatlakoztak, és ezrek követelték, hogy Németország vessen véget a merkeli nyitott kapuk politikának.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Ahogy az már ilyenkor lenni szokott nálunk is, néhány száz antifasiszta tüntető is megjelent a szokásos szöveggel: “Nácik, haza”-skandálással. Úgy látszik, a német közvéleményt már nem tudja befolyásolni az agymosott csürhe, hiszen Angela Merkel pártja vesztésre áll a németországi választásokon.

Helyi törvényhozási (Landtag-) választás kezdődött reggel három németországi tartományban, Baden-Württembergben, Rajna-vidék-Pfalzban és Szász-Anhaltban. A reggel 8-tól este 6-ig tartó választás előtti kampány legfőbb témája a menekültválság volt, a legnagyobb sikert pedig a szövetségi kormány menekültpolitikájának bírálatára összpontosító Alternatíva Németországnak (AfD) arathatja. A 2013-ban alakult párt az eddigi öt után további három Landtagba juthat be, és Szász-Anhaltban akár 20 százalék körüli eredményt is elérhet, megelőzve a tartományban a Kereszténydemokrata Unióval (CDU) kormányzó szociáldemokrata pártot (SPD).


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »