Ózd lakossága összezárt a Fidesz támadásai előtt

Ózd lakossága összezárt a Fidesz támadásai előtt

Szimpátiatüntetést tartottak Ózd polgármestere mellett helyi civilek péntek délután, miután az elmúlt hetekben több támadás is érte a jobbikos városvezetőt a Fidesz felől.

A korábbi fideszes polgármestert 2014-ben kétharmados eredménnyel leváltó Janiczak Dávid melletti szimpátiatüntetés keretében gyülekeztek helyi civilek péntek délután az önkormányzat épülete előtt.

A jobbikos polgármester erről Facebook-oldalán számolt be. Mint a “Veled vagyunk Dávid!” elnevezésű rendezvényről írta,

“Beszédemben arra kértem Őket, ne mellettem álljanak ki, hanem az igazság mellett! És jöjjenek el akkor is a térre, ha úgy érzik nem értük dolgozok már, és hívják fel rá a figyelmem, mert én is csak egy gyarló, esendő ember vagyok.”

Janiczak Dávidot skandálással hívták ki a térre az épületből, majd Himnusszal és verssel fogadták, illetve közösen meghallgatták az Ismerős Arcok Nélküled című számát is. A születésnapja alkalmából is felköszöntött polgármester szerint

“Mélyen megható, hogy ebben a zűrzavaros világban, annyi fejmosás után, diktatórikus hatalom árnyékában, hazugságok, demagógia és megannyi rosszindulat mellett itt Ózdon az emberek kiállnak az igazukért, az igazságért!”

Értetek vagyok, értetek élek és dolgozok, nem lehetne ennél szebb és nemesebb célja életemnek! – írta Janiczak. Ózd város eredményeiről egyébként itt írtunk részletesebb cikket.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »