Óvodásokat vert meg Balassagyarmaton egy szülő

Garázdaság vétsége miatt állította bíróság elé a Balassagyarmati Járási Ügyészség azt a 46 éves nőt, aki egy balassagyarmati óvodában két óvodást is megvert – közölte az ügyészség.

Az eset még májusban történt: a vádlott az egyik délután elment az óvodába, ahová gyermeke is járt, és az udvaron játszó egyik óvodás kezére ráütött amiatt, mert az korábban megkarmolta a nő gyerekének kezét. Ezután bement az épületbe, és az egyik csoportból kihívott egy másik óvodást, őt is megszidta, majd az ő kezére is ráütött a gyerekét ért sérelem miatt. A vádlott óvodában tanúsított magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – különösen a gyermekekben – megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat az ügyészség röviddel a történtek után bíróság elé állította. A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét és őt 30 000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint kötelezte a 15 000 forint bűnügyi költség megfizetésére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »